HUMANITARNO: Otroci iz vse Slovenije na Debelem rtiču (FOTO)

Ankaran

Rdeči križ Slovenije (RKS) skupaj s podjetjem Tuš tudi letos organizira letovanje za socialno ogrožene otroke na Debelem rtiču. Od minule srede pa do prihodnjega četrtka je na morju že četrta skupina, ki šteje kar 108 otrok, ki sodelujejo v številnih poletnih ustvarjalnih in športnih aktivnostih. Letovanje poteka v sklopu akcije Pričarajmo nasmeh.

"Prepričani smo, da si bodo mnogi letovanje za večno vtisnili v spomin in da bodo nekateri čez nekaj let sami postali prostovoljci in širili humanitarne vrednote na nove generacije," so zapisali na RKS.

V tej skupini letujejo otroci iz območnih združenj Celje, Gornja Radgona, Ljutomer, Laško, Lendava, Maribor, Murska Sobota, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah in Žalec.

S Tušem sodelujejo že 16 let in v RKS verjamejo, da bodo skupaj lahko omogočili letovanje otrokom, ki potrebujejo pomoč. Kot so zapisali, si morska doživetja namreč zaslužijo vsi.

Deli novico:

@zato |  13 .08. 2018 ob  13: 59
letovanje plača izključno tuš,
rk prerešeta socialno ogroženost, rk za te otroke v denarju ne prispeva niti centa
FAŠISTOM spodaj na forumu: |  12 .08. 2018 ob  21: 05
Go home! BLJAK indeed.
@Gebeli |  12 .08. 2018 ob  21: 04
Stresaj svoje fašistične svinjarije na kongresu S(đ)S-partije oz. na kongresu njihovih fašističnih kameradov, bukselj!
Licemerstvo |  12 .08. 2018 ob  13: 19
-1
Na zunaj vsi fini, razgledani in svetovljani. Znotraj pa zagrenjeni in zaplankani istrijani.
Je pa res da vlada z begunci na plazi na rticu na pomaga k izboljanju razmer.
BOBO |  12 .08. 2018 ob  12: 21
Res je , da je ogromno migrantov danes iz ekonomskih razlogov zbežalo na zahod. Ampak dragi moji , ne glede zakaj nekdo beži , je begunec in se z družino nebi podajal na negotovo pot , ki se mnogokrat konča tragično.
Največje žrtve so pa v vsej tej godlji otroci . Najšibkejši člen v vsej tej verigi. Potem , ko je preživel vsa šotorska taborišča , kilometre prehojene poti , življenje v kontejnerjih , življenje brez strehe nad glavo , potem nabaše še na takšne , ki nasprotujejo kakršnikoli pomoči z naše strani , ker so takoj vsi ogroženi.
Lahko vas je samo sram. Tistih nekaj dni radosti in predvsem varnosti , ne privoščite najmlajšim , pa ni važno od kod so. Če že imate toliko za povedati , se vsaj enkrat podajte na Debeli rtič in poslušajte njihove zgodbe. Rekli boste , da tudi naši otroci potrebujejo pomoč . Saj jo in jo tudi dobijo. Tam letujejo non stop in se izmenjavajo . Nekateri vidijo morje prvič , srečo na njihovih obrazih pa vidimo vsi , ki vsaj malo prispevamo za njihovo dobro počutje.
Če ne drugo , jim vsaj v nečem lahko pomagamo in to s koščkom obale in morja. Veseli so vsakega koščka perila na sebi , jabolka in tistih drobnih malenkosti , ki jim pomani vsaj nekaj topline in pozornosti.
Mi pa ne , počutimo se takoj ogrožene , posiljene in pokradene že mnogo vnaprej. Nekateri sprejmejo po ne vem koliko sto beguncev , mi pa za šest njih naredimo cele drame , stavkamo in blokiramo ceste , sklicujemo sestanke krajevnih skupnosti in sploh pomuslimanili nas bodo. Ma kje imate pamet , hinavci. Naši otroci ne bodo imeli dostopa do plaže ! Lepo vas prosim . Pokažite mi to mesto , kjer se naši otroci ne smejo kopati ali obiskovati plaž , kjer so tudi begunci in socialno ogroženi. Tam kjer pa hoteli zasedejo plaže za svoje bogate goste in ne pustijo blizu nobenega , tam kjer ljudje za kavico dajo po deset evrov in so non stop pedinani gostje z vseh strani , tam kjer je privilegij obiskov samo za nekatere , to pa ne moti nobenega , saj niti vi , ki nimate dostopa do tam , ste tiho , ker ste navadne riti , saj se je tudi v tem primeru najlažje spraviti na otroke .
Ivo |  11 .08. 2018 ob  23: 02
Na drugi strani pa bo zacasna vlada pod vodstvom Mira Cerarja namestila 300 emigrantov , muslimanov . Domacini ne bojo imeli vecdostopa do te plaze . BLJAK
Gebeli rtić |  11 .08. 2018 ob  17: 19
Dobrodošli na morje otroci!Nevem.če je prav da par sto metrov stran pride čez 300 migrantov,to je turistična popestritev Obale s strani Ljubljane,upam,da imajo toliko policajev,kijih bo čuvala.
Zato |  11 .08. 2018 ob  17: 08
kljub raznih zlorabam financ v RKS še vedno redno plačujem kar dobim domov, enako Unicef, .... Še vedno ne dvomim, da pride en kup zbranega denarja do pomoči potrebnim. Bi pa morali drastično zaostriti zakonodajo in kazni za take, ki zlorabijo dobrodelne ustanove.