HUDO POŠKODOVANA POHODNICA PRI BABJI JAMI: Znane tudi podrobnosti tragične nesreče pod Triglavom (FOTO)

Kronika

V soboto okoli 18.00 se je pri naselju Gorenji Log na Tolminskem, v bližini Babje jame, hudo poškodovala 44-letnica. Na pomoč so ji odhiteli tolminski gorski reševalci (GRS Tolmin), za katerimi je res pester konec tedna. Gorska reševalna zveza je minuli vikend sicer zabeležila deset intervencij, v kar šestih primerih je posredovala GRS Tolmin. V soboto smo žal morali poročati tudi o tragični nesreči 73-letnika, ki mu je zdrsnilo med sestopom s Triglava.

V soboto smo že poročali o tragični smrti 73-letnega planinca, ki se je zgodaj popoldne ponesrečil pri sestopu s Triglava. Najverjetneje je sestopal preko Bovške škrbine, kjer mu je preko previsa zdrsnilo. Padel je približno 50 metrov globoko v vznožje Bovške škrbine, nato pa še približno 200 metrov drsel po snežišču. Poškodbam je podlegel na kraju. Našli so ga na nadmorski višini približno 2400 metrov.

Kasneje so na kraju posredovali člani dežurne ekipe Gorske reševalne službe z Brnika s helikopterjem Slovenske vojske in pokojnega z vojaškim helikopterjem prepeljali v Trento, kjer so ga prevzeli gorski reševalci iz Bovca. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policisti, ki so tujo krivdo izključili, bodo ugotovljena dejstva sporočili okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Reševanje ponesrečene pohodnice pri Babji jami.

44-letnici je zdrsnilo v soboto okoli 18.00 na spolzkem terenu na strmi brežini nad reko Sočo, padla je in si pri tem poškodovala hrbtenico.

Nesreča se je pripetila na težko dostopnem terenu, zato so se v reševalno akcijo vključili tolminski gorski reševalci, reševalci nujne medicinske pomoči iz Tolmina in vojaški helikopter, ki je hudo poškodovano žensko prepeljal na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Gorski reševalci smo tudi ta vikend imeli polne roke dela. Posredovali smo v 10 gorskih nesrečah,????, 6x je bila...

Objavil/a Gorska Reševalna Zveza Slovenije dne Nedelja, 20. junij 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija