HUDO NEURJE PRIZADELO ZAGREB: Hrvaška prestolnica pod vodo (VIDEO)

Svet

Iz hrvaške prestolnice Zagreb poročajo o hudem neurju, ki je v petek zvečer v tem mestu povzročilo poplave in prometni kolaps.

Obilne padavine so povzročile prometni kolaps v središču Zagreba, kjer je poplavilo številne ceste. Pešcem je voda segala do kolen, številni avtomobili so se pod podvozi znašli pod vodo, obstal je tramvajski promet. Poplavljene so tudi številne kleti, zaradi česar imajo tudi v Zagrebu gasilci polne roke dela. Prek medijev so meščane pozvali k potrpežljivosti. "Ne moremo nemudoma izčrpati prav vsakega litra," so opozorili.

Javna zagrebška gasilska enota je medtem na Facebooku potrdila, da je med posredovanjem minulo noč umrl 53-letni gasilec. Ko je pomagal pri črpanju vode iz nekega stanovanja, mu je postalo slabo, a ga mu kljub nujni medicinski pomoči niso uspeli rešiti, so zapisali. Zagrebški gasilci so za hrvaški radio davi povedali, da so minulo noč tudi reševali voznike in potnike iz avtomobilov, ki so obtičali v visoki vodi na mestnih ulicah. Dejali so, da se je stanje začelo umirjati, ko se je voda okoli 2. ure ponoči začela umikati.

Zagrebški gasilci so sicer prejeli na tisoče klicev meščanov. V mestu je poplavilo več sto stavb, je poročal novičarski portal index.hr, ki je objavil tudi vrsto fotografij in video posnetkov poplavljenega Zagreba. V Zagrebu je danes zjutraj znova začelo močno deževati.

V Tuzli v BiH pa so v petek zvečer zaradi obilnega dežja s silovitim vetrom in strelami razglasili stanje naravne nesreče. V Tuzli je minulo noč v 40 minutah padlo 70 litrov dežja na kvadratni meter, kar je povzročilo poplave in veliko gmotno škodo na območju celotnega mesta. V nekaj minutah so bile poplavljene ceste v mestu, veter je rušil drevesa, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Dodaja, da so na terenu vse razpoložljive intervencijske enote. Gasilci črpajo vodo iz poplavljenih stavb, nekateri deli mesta so brez elektrike in vode.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija