HUDA URA V ITALIJI, BESNEL CELO TORNADO: Poplavljene ulice tudi v Trstu (FOTO, VIDEO)

Kronika

Neurja so danes povzročila težave v več delih Italije. Iz mesta Civitavecchia blizu Rima in okolice Gardskega jezera poročajo celo o tornadih, obilno deževje pa je povzročilo zemeljske plazove v pokrajini Como v Lombardiji. Marsikje so morali zaradi podrtih dreves posredovati gasilci, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Poplave in zemeljski plazovi so med drugim prizadeli mesta Como, Torno in Blevio, kjer so se na stanovanjska območja zlila blato in naplavine. Območje je podobna vremenska ujma prizadela že pred letom dni.

????⚡ Notte di temporali molto intensi in provincia di #Como tra nubifragi e colate di fango, ma anche #grandine di...

Objavil/a Tornado in Italia dne Četrtek, 08. september 2022

Ansa navaja besede prebivalca Blevia, da je voda po eni uri dežja vdirala povsod. Velike težave je vreme povzročilo tudi v kraju Lecco.

Že ponoči je sicer hudo neurje zajelo tudi Livorno. V eni uri je padlo 118 milimetrov dežja. Tudi tam so morali zaradi podrtih dreves in odkritih streh večkrat posredovati gasilci.

⚠⚠⚠???? Ancora un filmato pazzesco del grosso #tornado che ha colpito #Civitavecchia. Video da MI PIACE Civitavecchia

Objavil/a Tornado in Italia dne Četrtek, 08. september 2022

Tudi nam bližnji Trst je v dopoldanskih urah zajel močan naliv. Po poročanju Primorskega dnevnika so bile malo po 11.30 nekatere ulice povsem poplavljene. Zaradi jugovzhodnega vetra in razmeroma visokega plimovanja je voda težje odtekala. Do 12. ure so gasilci prejeli že okrog 35 klicev na pomoč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija