HUDA URA NAD OBALO: Ceste v Luciji, Portorožu in Sečovljah pod vodo, voda zalivala objekte (FOTO, VIDEO)

Piran

Močne popoldanske nevihte, ki so zajele del Obale, so povzročile, da je voda zalila nekatere ceste in podhode, med drugim v Piranu in Portorožu. Meteorna voda je zalila tudi številne objekte, po informacijah N1 je poplavilo tudi vrtec v Luciji. Na pomoč so priskočila številna gasilska društva.

Zaradi močnih nalivov, ki so v zadnjih urah zajeli Primorsko, se z odvečno vodo ponekod ponovno pojavljajo težave. Video nam je poslal Samir Bilallaj iz Lucije. Ker tam še vedno dežuje, vsi, ki ste na poti na to območje, previdno.

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Sreda, 30. avgust 2023

Zaradi obilnih padavin se je sprožil tudi zemeljski plaz, zato so delno zaprli glavno cesto med Izolo in Sečovljami, polovična zapora ceste pa je bila potrebna tudi v Strunjanu in v Luciji, so zapisali na prometnoinformacijskem centru. 

V Portorožu je meteorna voda poplavila več objektov

Pod vodo so tudi ceste in polja v Krajinskem parku Strunjan

Krajinski park Strunjan Foto: Igor Škof

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 30. avgust 2023

Močni nalivi so posledica majhnega, a izrazitega ciklona, ki se je razvil nad toplim morjem severnega Jadrana, je na družbenem omrežju X zapisal meteorolog Blaž Šter. "Središče se je popoldne pomaknilo nad Tržaški zaliv in severno Istro. Ob naši obali močni nalivi in konkreten veter. Na Letališču Portorož je v dveh urah padlo 66 mm dežja," je še zapisal. 

Močan naliv v Portorožu. Ceste so poplavljene.???? Foto: Aleš Rajh

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 30. avgust 2023

Ceste v Portorožu so bile dobesedno pod vodo

Portorož danes ob 19.15. Video: Jani Cerne Kašno je stanje pri vas?

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 30. avgust 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  30 .08. 2023 ob  23: 28
Jebote, Gabriel, lahko izpustiš par člankov o Piranu vsaj zdaj v tej situaciji, ko imamo mal preveč vode, da bi še tvoj gnoj prenašali. Saj bo jutri baje sonce in si daj spet duška.