HUDA URA NA SZ DRŽAVE: Polomljena drevesa, odkrite strehe in kot jajca debela toča (FOTO)

Kronika

Na severovzhodu države so sinoči nastale močnejše nevihte, ki so se v nevihtni liniji pomikale proti vzhodu. Pojavljali so se nalivi, krajevno tudi toča. Najhuje je bilo v Brežicah in Krškem, ki ju je zajelo močno neurje z vetrolomom. Podrta drevesa so gasilci odstranjevali tudi v Murski Soboti, Pušči in Rakičanu, kjer so črpali tudi meteorno vodo.

Kot je razvidno s spletne strani Uprave za zaščito in reševanje, so v občinah Brežice in Krško gasilci posredovali na območjih, kjer je veter odkrival strehe. Veter je lomil tudi drevesa, ki so jih s cestišč odstranile cestne in komunalne službe. Na terenu so bili tudi prostovoljni gasilci iz Apač, Lutvercev, Podgorja in Žepovcev, ki so odstranili podrta drevesa in prekrili odkrite strehe na objektih.

Podrta drevesa so odstranjevali še v Murski Soboti, Pušči in Rakičanu, kjer so gasilci tudi prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov. Veter je drevesa podiral tudi na območju Občine Beltinci, prostovoljni gasilci iz Gančanov so na relaciji Gančani-Bogojina odstranili podrta drevesa.

Debelejša toča je včeraj popoldan padala tudi na območju Majšperka. ????️ Foto: Triša Triška, Eva Hajšek.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 15. avgust 2021

Posamezne kraje je prizadela tudi toča, ki je glede na objave na družbenih omrežjih klestila vse od Majšperka do okolice Ptuja. O debelejši toči poročajo tudi z območja Vuzenice.

Približno deset minut je toča tolkla tudi na Brežiškem, kjer so sunki vetra lomili drevesa, iz kanalizacijskih jaškov je bruhala voda. Po besedah prebivalcev se je sredi neurja nad mestom zarisala tudi dvojna mavrica.

Posledice včerajšnjega neurja z močnim vetrom na območju Brežic. ????️ Boštjan Mediževec, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 15. avgust 2021

V Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi je zaradi udara strele zagorela elektro omarica v stanovanjski hiši. V naselju Lešje v občini Majšperk pa je zemeljski plaz zasul del ceste, navajajo na upravi za zaščito in reševanje.

Uprava za zaščito in reševanje je skupaj zabeležila 123 dogodkov. Aktiviranih je bilo 52 prostovoljnih in dve poklicni gasilski enoti ter ostale pristojne službe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija