HUDA PROMETNA NESREČA ZAPRLA CESTO ZA VEČ UR: Za žrtev je bila odrejena obdukcija, avtomobil pa so zasegli

Kronika

Policisti so danes na območju Kranja obravnavali prometno nesrečo, v kateri je po trčenju z avtomobilom umrla odrasla kolesarka. Povzročitelj nesreče je med vožnjo po mestni ulici dohitel avtomobil pred seboj in vanj trčil, zatem pa po odboju na drugi strani ceste zadel še kolesarko, ki je zaradi poškodb na kraju umrla, so sporočili s policije.

Kot so zapisali na Policijski upravi Kranj, je povzročitelj nesreče ustavil po trčenju v stanovanjsko hišo. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju je bil negativen, odrejen je bil še strokovni pregled. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost in nesrečo z znaki kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Za žrtev nesreče je bila odrejena obdukcija, avtomobil pa so zasegli zaradi nadaljnjega postopka. Nesreča se je zgodila ob 8.30. Cesta je bila štiri ure zaprta.

Letos so gorenjski policisti v prometu obravnavali štiri smrti udeležencev. V Gorenji vasi je umrl voznik, ki je zapeljal s ceste. Obstaja možnost, da je bila smrt posledica zdravstvenega stanja. Postopek je še odprt. V drugi nesreči je voznik v Škofji Loki trčil v parkirano tovorno prikolico in na kraju umrl. Tudi v tem primeru je bila odrejena obdukcija. Tretja nesreča pa se je pred kratkim zgodila na glavni cesti Tržič-Podtabor, kjer je voznik umrl po padcu iz vozila in prevračanju. Med vožnjo ni bil pripet, so povzeli v sporočilu za javnost.

Policisti znova pozivajo k varni in previdni udeležbi v prometu, saj imajo na cesti lahko že majhne napake hude posledice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija