HUDA POŠKODBA KOLESARKE: V centru Izole padla in si zlomila kolk

Kronika

Ta konec tedna so koprski policisti obravnavali več padcev kolesarjev in en padec motorista. V enem primeru jo je kolesarka odnesla s težjimi poškodbami – z zlomom kolka. Koprski policisti ob tem opozarjajo kolesarje, da so poleg pešcev najbolj ogroženi prometni udeleženci, zato morajo dobro poskrbeti za svojo vidnost in lastno varnost.

Vse fotografije so simbolične.

Na Koprski ulici v Izoli je v soboto padla kolesarka in se huje poškodovala. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, je utrpela zlom kolka. Na cesti med Baredi in Izolo, pri igrišču v Gažonu, je istega dne padel kolesar in se lažje poškodoval. Prav tako v soboto je prišlo do nesreče kolesarke še v Dolnji Bitnji v občini Ilirska Bistrica. Pri padcu se je lažje poškodovala.

Koprski policisti so ob tem opozorili, da je kolo eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev. Za otroke je tudi igralo, odrasli pa ga čedalje pogosteje uporabljajo ne le za prevoz, temveč tudi za rekreacijo. "Vendar pa moramo pri kolesarjenju dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji, poleg pešcev, najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. Dejstvo je, da so kolesarji manj varni v cestnem prometu kot drugi udeleženci v cestnem prometu," opozarjajo koprski policisti.

Kolesarji so predvsem slabše vidni, njihova vidnost pa je obratno sorazmerna s hitrostjo vožnje, so izpostavili. "Hitrejši so, slabše so opazni. Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer upoštevajte naslednja pravila in nasvete: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/801-varno-na-kolo," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mikrochip |  01 .06. 2020 ob  14: 49
12
novodobni kolesarji bolj norijo kot vozijo kolo.naj si bodo to ulice,pločniki,ceste..včasih celo vozijo po trije vštric,se pogovarjajo med sabo in jih je nemogoče prehiteti, hkrati ti mahajo, kaj bi pa ti rad.po pločnikih pa imajo itak vso pravico vozit samo oni.ti se jim moraš umikat,ker oni se ne bodo.če voziš po pločniku potem naj vsaj to počnejo sorazmerno s hojo pešca,ker nekega dne bo nekaj hudo narobe in se mi kolesar ne bo prav nič smilil.na pličnikih je vedno več takih slik,pešci,otroci na kolesih in skirojih,odrasli na kolesih in skirojih,obožujem električne ,ker jih ne slišiš,vmes pa še skajterji,pa še kaka vespa za jagodo na torti.