HUDA NESREČA OTROKA V IZOLI: Izsilil je prednost 29-letnemu vozniku

Kronika

Včeraj ob 13.52 so policisti Policijske uprave (PU) Koper prejeli obvestilo o udeležbi otroka v prometni nesreči v Izoli. Na kraju so ugotovili, da je 12-letni otrok s skuterjem zapeljal na glavno cesto in pri tem izsilil prednost 29-letnemu vozniku osebnega vozila. Otrok se je v nesreči huje poškodoval. Za mamo sledi hitri postopek.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 125 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo, eno z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda pa so bile štiri intervencije.

Na Šaredu je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel kovček z baterijskim vrtalnikom in škatlico z nastavki.

Zagorela smreka

Sinoči ob 23.39 je zagorela smreka ob hiši v Sežani. Požar so pogasili gasilci GD Sežana, policisti so opravili ogled kraja. Zadeva se še preiskuje.

Vožnja pod vplivom nedovoljenih substanc

V Luciji so policisti ustavili 53-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal negativen rezultat. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kanabis. Odrejen strokovni pregled je odklonila. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog, sledi ji še obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Luciji odredili pridržanje 38-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,58 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog, izdan mu je bil tudi plačilni nalog.

Ob 23.48 so policisti pri Kopru ustavili osebni avto, ki ga je vozil 65-letni voznik. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je tudi opravil. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih.

Poostren nadzor nad tovornimi vozili

Včeraj so policisti PU Koper na glavnih in regionalnih cestah izvedli poostren nadzor nad tovornimi vozili. Skupno so kontrolirali 133 tovornih vozil. Izmed njih jih je bilo 38 registriranih v Sloveniji, 72 registriranih v EU ter 23 v tretjih državah ter en avtobus. Stehtali so 110 vozil, največ na mejnih prehodih.

Ugotovili so 14 kršitev. Zabeležili so eno prekoračitev hitrosti, tri preobremenitve ter deset ostalih kršitev. Zaradi ugotovljenih kršitev pa so izločili iz prometa dve tovorni vozili ter v enem primeru vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali sedem tujcev, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, in sicer dva državljana Afganistana pri Zabičah, pri Podgorju pa pet državljanov Rusije. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  05 .03. 2021 ob  08: 04
Starši bi morali vedeti, da 12-leten otrok nima kaj delati na cesti! Danes pa je tako, da otrok izsiljuje in hoče nekaj imet, starši mu kupijo, samo da je mir. Cesta je nevarna še za odraslega voznika, kaj šele za nepredvidljivega otroka. Ne krivim tukaj nikogar, le staršem svetujem: pamet v roke, kajti odrasli ste vi in ne otrok! Razsodite lahko vi in ne otrok! Odgovorni ste vi in ne otrok! Pa izsiljevanje gor ali dol...
Pjero Panin |  04 .03. 2021 ob  20: 47
Verjetno si najbolj zasluzita pohvalo dve prodajalki v trgovinci ki so bile takoj zraven,ga obrnile na bok in brisale kri med tem ko je lezal v nezavesti.
Komu naprtit javno bicanje,dejmo bit realni da noben nima zelje povozit otroka.
Ce bi iskali krivca so krivi vsi trije,otrok,voznik in obcina ki ima sest kontejnerjev pred izhodom iz dostavnega pasu do ceste,ker je bil otrok mansji ga voznik nikakor ni mogel opazit da prihaja na cesto,seveda bi lahko bil pripravljen da v naselju lahko pricakujes karkoli,
Skoraj bi sam povozu kolesarko ki mi je nic od tega zapeljala cez cesto,seveda bi bil jst kriv ma na koncu drek gleda kdo ima prav in kdo narobe,ce vidis da te lahko avto zbije...pocakaj
zoran13 |  04 .03. 2021 ob  19: 38
10
Ob zapisnemu o včerajšnji nesreči otroka v Izoli, je potrebno dodati vsaj še to, da je bil udeleženi voznik osebnega vozila iz Pizzerije Primavera. Resnici na ljubo pa je potrebno povedati, da so njihova vozila pogostoma v prekršku, saj parkirajo kar na glavni cesti od Livad proti Jagodju, na prepovedanem mestu tik pred krožiščem v Jagodju. Je že res, da je od tam do Pizzerije Primavera zelo majhna razdalja, toda to, da zavestno kršijo vse predpise, ker jim to očitno nekdo dovoljuje. Očitno si ne gre predstavljati, kaj bi pomenilo, ko bi si vsi udeleženci v prometu, privoščili to, kar si privoščijo omenjeni vozniki Pizzerije Primavera. Res je, da je v dobi koronavirusa Covid-19 pizzerija le ena od možnosti dovoljene prehrane za na dom, res je da je naročil zelo veliko in res je da so ljudje neučakani, toda varnost udeležencev, je na prvem mestu. Vsi tisti, ki se kdaj vozimo v mestu se namreč opazi, da se vozila njihove značilne barve Pizzerija Primavera , vozijo na mejah dovoljenega, velikokrat pa se jim je bolje umakniti, saj je njihova vožnja ostra, kot da bi bili na dirkah. Kot, da za njih ne veljajo predpisi ali pa, da so na cesti sami in samo oni. Ta nesreča, ne glede na krivdo udeležencev, je lahko samo opozorilo, da se lahko v bodoče pripeti veliko hujšega in tragičnega. Upam, da se bo tudi za 12 letnega fanta in njegovo družino končalo dobro in da ne bo imel trajnih posledic. Srečno vsem, posebej pa še občinskim redarjem, da bi res opravljali svoj posel in ne samo postavljali radarje na takšnih mestih, da bi kaznovali udeležence za par km/h več in samo polnili občinsko blagajno ter delili kazenske točke, vse ostalo dogajanje, kot je opisano, pa jih tudi ne zanima in zanimivo bo, koliko čabo do takšno obnašanje in divje vožnje še tolelirali.