HUDA NESREČA NA KANINU: Po padcu je drsel 120 metrov preko skalnih previsov

Kronika

Huda nesreča smučarja se je pri našem edinem visokogorskem smučišču pripetila včeraj popoldne. 28-letni češki smučar je zdrsnil in se pri tem hudo poškodoval. S helikopterjem so ga prepeljali na zdravljenje v bolnišnico na Jesenice.

28-letni Čeh naj bi se včeraj okoli 14. ure s severne strani peš povzpel iz Sedla na višini 2.200 metrov po 'Tonovem plazu', izven urejenih smučišč in gorskih poti, proti vrhu Škrbine, ki se nahaja na 2.450 metrov nadmorske višine. Kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, smučar oziroma deskar ni imel primerne zimske opreme za trenutne razmere v gorah.

Obute je imel čevlje za deskanje, nosil je zaščitno čelado, to pa je bilo tudi vse od primerne opreme. Na vrhu mu je zdrsnilo, po padcu pa je pričel drseti preko skalnih previsov približno 120 metrov v globino. Ustavil se je v globeli pod restavracijo Prestreljenik.

Na kraju so mu nudili zdravniško pomoč. Pri padcu naj bi si poškodoval glavo in hrbtenico. Na zgornjem platoju smučišča nad restavracijo so ga prevzeli reševalci nujne medicinske pomoči gorske reševalne zveze Slovenije, ki so ga z vojaškim helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija