HUDA NESREČA MED ŽETJEM KORUZE: 17-letniku kombajn odtrgal obe roki

Kronika

V sredo, malo pred 22. uro, je v Veliki vasi v občini Moravče prišlo do hujše delovne nesreče, v kateri je kombajn mladoletniku odtrgal obe roki, so sporočili iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje. Po podatkih Policijske uprave (PU) Ljubljana življenje mladoletnika ni ogroženo.

Fotografija je simbolična. 

Poveljnik PGD Velika vas Primož Vozel je za spletni portal domzalec.si dejal, da naj bi do nesreče prišlo med žetjem koruze. Ko je 17-letnik ročno dajal koruzo v kombajn, mu je pri tem zagrabilo obe roki in ju potegnilo v stroj. Poškodovani je bil v času intervencije ves čas pri zavesti, so zapisali.

Gasilci PGD Velika vas in Moravče so fantu nudili prvo pomoč do prihoda nujne medicinske pomoči, razsvetljevali kraj dogodka in pomagali reševalcem pri prenosu do reševalnega vozila. Na kraju so poškodovanega oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Domžal, nato pa so ga prepeljali v ljubljanski klinični center. O nesreči so bile obveščene pristojne službe, so še zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  17 .09. 2020 ob  11: 45
Zelo žalostno.