HUDA KRI V KOZLOVIČIH: Sprla sta se soseda, 77-letnica kršila javni red in mir

Kronika

Ob 22.41 sta se v Kozlovičih sprla soseda, pri čemer bodo policisti zoper 77-letno žensko, zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, uvedli hitri postopek z odločbo.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 238 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in eno kaznivo dejanje ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v treh primerih.

Ob 13.51 uri so policisti v enem od podjetij na območju Kopra obravnavali tatvino. Z zbranimi obvestili in ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zadnjem mesecu dni, iz skladiščnih prostorov podjetja odtujil dva dirkalna gokarta znamke Biskart, črne barve in s tem podjetje oškodoval za 5.040 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V avtokampu Adria Ankaran je neznani storilec med 14. in 18. uro ukradel motorno kolo Piaggio Zip 125, črne barve, v katerem je imel oškodovanec še osebne dokumente in mobilni telefon. Škode je za 3.500 evrov. Policisti bodo storilca kazensko ovadili.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri 19-letni državljanki Slovenije našli in ji zasegli ponarejeno zdravniško potrdilo o prebolelosti bolezni covid-19. Sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper skupno obravnavali 112 ilegalnih migrantov.

Včeraj dopoldan so v okolici Kozine prijeli večjo skupino ilegalnih migrantov. Skupno je bilo prijetih 46 oseb, in sicer štirje državljani Afganistana, 16 državljanov Somalije, 22 državljanov Pakistana in štirje državljani Eritreje. Vsi bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Pri Kozini so policisti dopoldan prijeli dva državljana Somalije in štiri državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil in bili nameščeni v azilni dom v Ljubljano.

Koprski policisti so pri Mlinih prijeli pet državljanov Turčije, ki bodo danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Kozinski policisti so popoldne v industrijski coni Kozina prijeli sedem državljanov Pakistana in tri državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil.

Pri Prapročah je bilo prijetih pet državljanov Pakistana, ki bodo tekom današnjega dne vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Danes v jutranjih urah so policisti pri Kozini prijeli še 40 ilegalnih prebežnikov, katerih državljanstva še ugotavljajo. Postopki potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  02 .07. 2021 ob  09: 51
Policija se ukvarja e staro nono.
Upajmo, da se bo sodnica usmilila in oprostila kazni ter se opravičila stari noni.

Med tem pa kriminala po državi toliko.