PIRANSKI SVETNIKI RAZKRILI ZADKOVIĆEVO KONTRADIKCIJO: Občinska seja je 'prenevarna', stiskanje pred fotoaparati pa je dobrodošlo

Piran

Župan Občine Piran Đenio Zadković je ponovno razburil občinske svetnike. Medtem, ko Občinski svet (OS) Občine Piran v mesecu oktobru iz previdnostnih razlogov zaradi naraščajočih okužb s koronavirusom ne sme zasedati, se župan "zelo tesno nastavlja fotografskim objektivom v prijateljski občini v hrvaški Istri, popolnoma brez slabe vesti", pravi skupina piranskih svetnikov.

Marko Juriševič

V sporočilu za javnost je skupina piranskih občinskih svetnikov, med katerimi Marko Juriševič iz vrst Socialnih demokratov (SD), Kristijan Cerovac iz GZOP in Barbara Kožar iz Levice, izrazila svoje nestrinjanje s početjem župana Đenia Zadkovića. Kot so pojasnili, je župan iz previdnostnih razlogov odpovedal oktobrsko sejo občinskega sveta, ki so do sedaj potekale v piranskem gledališču, kljub temu, da bi upoštevali vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), kot so primerna varnostna razdalja, razkuževanje, nošenje mask, pridobitev soglasja NIJZ in tako dalje.

"S tem se močno okrni demokratično odločanje v naši občini pod pretvezo previdnostnih razlogov," so prepričani Juriševič, Cerovac in Kožarjeva.

Kristijan Cerovac in Barbara Kožar

"S takšno razlago smo se svetniki le strinjali in se glede na razmere sprijaznili, potem pa včeraj naletimo na 'španovijo' našega župana, ko se zelo tesno nastavlja fotografskim objektivom v prijateljski občini v hrvaški Istri, popolnoma brez slabe vesti," je zapisal občinski svetnik iz SD.

Epidemiološke razmere Zadkoviću in ostalim županom niso onemogočile, da bi obiskali Pulj.

Pojasnimo, da se je Zadković skupaj z župani Kopra, Izole in Ankarana, Alešem Bržanom, Danilom Markočičem in Gregorjem Strmčnikom, v Pulju udeležil podpisa sporazuma o čezmejnem partnerstvu z Istrsko županijo. S tem je ta hrvaška županija podprla kandidaturo Pirana za Evropsko prestolnico kulture (EPK) 2025.

"Slavnostni podpis memoranduma je potekal brez priporočene osebne razdalje, nastavljanje fotografskim objektivom pa je bilo popolnoma prepuščeno ideji - kdor se bolj stisne, ta lepše izpade v objektivu!" so zapisali v skupini piranskih občinskih svetnikov.

"Ne sprejemam zavrnitve seje OS zaradi covid situacije, kot jo občinska uprava razlaga in župan to podpira - s slabim zgledom! Prepričan sem, da je za tem zgolj pridobivanje časa za premestitev županu neljubih odločitev in onemogočanje odločanja občinskemu svetu!" je dodal Juriševič in kolege pozval, da se redna seja OS v mesecu oktobru izvede, saj "temu v prid govori zgleda župana na sliki - ovir ni!".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Gabrijel |  17 .10. 2020 ob  15: 38
27
Ma tele SD fantje in dekleta so res neverjetni, vse jim gre v nos. Očitno res boli, da lahko nek fotograf naredi v dveh letih več kot so oni v osmih. Tip je na trenutke res smešen, a je začel prvi urejati Jernejev kanal, česar se ni lotil nobeden župan, so pa vsi o tem veliko govorili in obljubljali. Tip dela EPK zgodbo iz katere bi lahko nastalo res nekaj velikega, kar nas bi dvignilo iz kulturne bede in vsesplošne zaplankanosti. In je tudi prvi, ki bo po več kot dvajsetih letih zasfaltiral in dokončal pot do Fiese. Ma jeb... vam vse po spisku. Zakaj pa niste vsaj tega naredili, Marko in ostali SD veseljaki? Eeee, ma sem bil vsaj 10x na občini in vas prosil, da se nam meša od teh kanalov, ki gledajo s ceste. Ja očitno ne živi nobeden Hot ali pa Juriševoć tam, pa zato niste uspeli narediti niti tega.
Dejan |  17 .10. 2020 ob  12: 11
-19
Čim prej naj se konča ta polom od tega mandata.

p.s.
Istočasno pa je res, da frakcije "ustavnega loka" že dobivajo na samozavesti. #volitve