HRVATINČANE ČAKAJO PREDČASNE VOLITVE: Odstopila je večina članov sveta krajevne skupnosti

Koper

Občinska volilna komisija Mestne občine Koper je na današnji seji sprejela sklep, da se predčasne volitve v svet Krajevne skupnosti (KS) Hrvatini izvedejo v nedeljo, 1. avgusta, so za STA pojasnili na mestni občini. Sklic volitev sledi nedavnemu odstopu večine članov sveta.

Iz 11-članskega sveta krajevne skupnosti je skupno odstopilo šest članov. Najprej je odstopila tedanja predsednica Diana Avdič, lani decembra je iz osebnih razlogov odstopila še en članica, v zadnjem obdobju pa so se v kratkem zvrstili štirje odstopi, je pojasnil predsednik KS Hrvatini Martin Nedoh. Zadnji odstopi so se zgodili po sklicu zadnje seje, ki je zaradi nesklepčnosti niso uspeli izvesti.

Člani sveta so po besedah Nedoha za svoj odstop večinoma navedli osebne razloge ali pa sploh nobenih, nekateri pa so izrazili tudi svoje nestrinjanje z nastalo situacijo. Predsednik KS Hrvatini je ob tem ocenil, da se je svet krajevne skupnosti soočil z velikimi izzivi že vse od svoje izvolitve: "Po zamenjavi predsednice sveta Diane Avdič se je svet soočil z velikimi in nerealnimi pričakovanji nekaterih članov sveta, ki smo jih vseskozi poskušali izpolnjevati ter posledičnimi trenji."

Nedoh težko komentira, kdaj so se težave začele kopičiti, je pa izrazil prepričanje, "da bo moral vsak svetnik, ki je odstopil, sam pri sebi poiskati razloge in odgovore glede tistih nepremostljivih soglasij, ki so pripeljala do te odločitve, bo pa razloge za odstop pokazalo njihovo prihodnje delovanje".

Svet krajevne skupnosti je po njegovih besedah svoje delo opravljal po svojih zmožnostih, korektno ter skladno z občinskim statutom, veljavnimi odloki in zakonodajo. Sicer pa tekoče delo v krajevni skupnosti po njegovih navedbah poteka nemoteno, glede na rokovnike pa se bo situacija v nekaj mesecih rešila z izvedbo volitev.

V Hrvatinih so sicer vajeni predčasnih volitev. Tako so predčasne volitve v svet krajevne skupnosti po odstopu devetih od skupno desetih članov izvedli že leta 2016.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  15 .06. 2021 ob  20: 23
Zgodba enega Marjana Stropnika, ki je toliko najedal vsem, da so raje odstopili, kot ga poslušali.