HRVATI RESNO "ZAGRABILI" KRIZNO STANJE: Turistične storitve po polovični ceni

Svet

Na hrvaškem ministrstvu za turizem in šport so danes predstavili projekt Teden počitnic se splača, med katerim bodo od 16. do 25. oktobra domačim in tujim gostom ponudili različne turistične storitve s 50-odstotnimi popusti. Na spletni strani projekta so objavili skoraj 300 različnih turističnih ponudb po ugodnejših cenah.

Direktor hrvaške turistične skupnosti (HTZ) Kristjan Staničić je na današnji novinarski konferenci poudaril, da gre za dolgoročen projekt. Načrtujejo, da bo potekal dvakrat letno, v času velikonočnih praznikov in oktobra, so sporočili s hrvaškega ministrstva za turizem.

Namen projekta je krepitev turističnega obiska pred in po osrednji hrvaški turistični sezoni, da bi uresničili načrte o celoletnem turizmu na Hrvaškem.

Zagreb

Staničić je dejal, da bodo imeli turisti priložnost obiskati različne konce Hrvaške ob 50 odstotkov bolj ugodnih cenah za številne turistične izdelke in storitve, od namestitev, prevoza, kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitosti in atrakcij do gostinskih storitev in različnih doživetij.

Pozval je vse turistične ponudnike, da se pridružijo akciji. Na spletni strani tjedanodmoravrijedan.hr je danes bilo več kot 265 ponudb s 50-odstotnimi popusti na turistične vsebine na različnih koncih države.

Rovinj

Med ponudniki so nacionalni parki, Plitvička jezera, otok Lastovo, polovične cene svojih namestitev ponuja vrsta hotelov, med drugimi tudi, tisti, ki so v lasti prestižnih hotelskih družb Hilton, Valamar in Arena. Tudi številne turistične agencije so znižale cene svojih storitev za 50 odstotkov, tako kot mnogi muzeji in drugi ponudniki turističnih atrakcij, tudi karlovški akvarij in soline na otoku Pag.

V pripravi je še 70 drugih ponudb, vsi zainteresirani ponudniki turističnih storitev pa se lahko prijavijo do 15. oktobra, so še sporočili s hrvaškega ministrstva za turizem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija