HRVATI BODO IZBIRALI: Na Dori bo nastopila tudi Raiven

Svet

Slovenska predstavnica za letošnjo pesem Evrovizije Raiven bo prihodnji konec tedna kot gostja nastopila na hrvaški Dori, na kateri bodo izbirali predstavnika države za to tekmovanje. Hrvaška radiotelevizija HRT je napovedala, da bo poleg Raiven na Dori gostoval tudi evrovizijski predstavnik Francije Slimane.

Slimane bo svojo evrovizijsko pesem Mon Amour predstavil v prvem predizboru Dore, Raiven bo s skladbo Veronika, ki jo je za sodelovanje na Evroviziji maja v švedskem Malmöju izbrala RTV Slovenija, nastopila v drugem polfinalnem večeru.

Predizbora Dore bosta potekala 22. in 23. februarja, finale pa 25. februarja v studiih hrvaške radiotelevizije. Glavni gostitelji večerov bodo Duško Ćurlić, Maja Ciglenečki in Anja Cerar.

Znana hrvaška zasedba Let 3, ki je Hrvaško na Evroviziji zastopala lani s pesmijo Mama ŠČ, bo ne glede na uvrstitev v finale v vsakem primeru gostja finalnega večera, več podrobnosti pa na HRT zaenkrat še niso razkrili. Skupina se namreč tudi letos poteguje za sodelovanje na evrovizijskem glasbenem tekmovanju. V obeh hrvaških predizborih se bo sicer predstavilo po 12 izvajalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija