HRVAT ZAVRNIL HOMOSEKSUALNEGA GOSTA: Booking.com nemudoma prekinil sodelovanje (FOTO)

Svet

Na Hrvaškem odmeva diskriminatorno vedenje lastnika apartmaja v Zadru, ki je zavrnil gosta, ker je homoseksualec. Spletni ponudnik turističnih namestitev Booking.com, preko katerega je gost rezerviral apartma, je že sporočil, da so prekinili sodelovanje z lastnikom apartmaja, ker ne tolerirajo nobene diskriminacije, poročajo hrvaški mediji.

Brazilec Fabiano Vallim je želel s soprogom počitnikovati na Jadranu in je preko Booking.com rezerviral apartma v Zadru. A kasneje je od lastnika dobil odgovor, da ne sprejemajo homoseksualcev. "Zavrnjeni ste. Ne sprejemamo gejev. Odpovejte svojo rezervacijo. Tomislav Gospić," se glasi sporočilo, ki ga je Brazilec prejel v poštni predal na Booking.com.

Radiolog iz Sao Paola je v odgovoru zapisal, da ga je sporočilo presenetilo in da bi moralo biti tovrstno homofobno vedenje prepovedano po vsem svetu. Dodal je, da bo v skladu z dogovorom z Booking.com ohranil rezervacijo do 30. avgusta ter izrazil upanje, da ga bo spletni ponudnik na nek način kaznoval. Brazilec je zatem dopisovanje objavil na družbenem omrežju Twitter. Zapisal je:

"Dragi Tomislav Gospić, vaš negativen odgovor na rezervacijo me je presenetil. Homofobno vedenje, kakršno je vaše, bi moralo biti prepovedano po vsem svetu. Vendar še vedno verjamem v dobre ljudi. Vi niste eden od njih. Prepričan sem, da boste razumeli, da bom obdržal svojo rezervacijo do 30. avgusta, ker je takšen moj dogovor z Booking.com. Upam, da vas bodo oni nekako kaznovali. Od zmeraj slišim zelo lepe stvari o Hrvaški, ampak seveda vi niste del tega. Imam prav? Bog vas blagoslovi."

Booking.com, preko katerega je gost rezerviral apartma, je sporočil, da so prekinili sodelovanje z lastnikom apartmaja, ker ne tolerirajo nobene diskriminacije. Gostu pa skušajo najti drugo namestitev.

Sin lastnika apartmaja je za spletni portal zadarski.hr pojasnil, da so "imeli negativne izkušnje s homoseksualci iz Slovenije, ki so imeli v hotelu orgije in pustili za sabo velik nered, zaradi česar so se odločili, da homoseksualcev ne bodo več sprejemali". Po vprašanju , ali bi se enako odzvali na tovrstno ravnanje heteroseksualcev, je novinarje napotil na svojega očeta, ki pa ni želel odgovarjati.

V združenju za zaščito pravic LGBTI skupnosti Zagreb Pride so v odzivu opozorili, da ne gre za osamljen primer tovrstne diskriminacije. "Hrvaška je država, kjer niso vsi dobrodošli, pravico do dopusta pa imajo le nekateri. Naši trgi in ulice niso varni, prav tako ne naše plaže, pomoli in morje," so zapisali na Facebooku.

Deli novico:

Cro |  10 .08. 2018 ob  13: 31
Hrvati so mentalno se vedno v casu Pavelica in njegove NHD.
Ios |  09 .08. 2018 ob  16: 43
Trogloditi,on in vsi ki piseste take glupe komentarje...nikoli ne ves lahko imas homosexualca doma pa niti neves..pomisli predn kaj napises...pace
bralec |  09 .08. 2018 ob  13: 36
Kako zavrneš homosexualca?
@homeano | danes ob 09:29 |  09 .08. 2018 ob  13: 05
Mati narava. Ne morete se razmnoževati. Evolucija poskrbi za vse. Zato pa na vse pretege hočete posvajat tuje oroke.
soba |  09 .08. 2018 ob  12: 25
booking enako fašizem, vsak v svoj prostor pripelje kogar hoče. Svobodo stanodajalcem ,prosim.
porkamalora |  09 .08. 2018 ob  11: 51
Zakaj takšen pomp? Če sobodajalcu taki ljudje ne pašejo, pač ne pašejo. Zakaj javno linčanje? Tudi to je diskriminacija. Jst bi ju prav tako zavrnil, ker gre za problematične ljudi, ki z njihovi "gay pride" obnašanjem sprožajo konfliktne situacije kjerkoli se pojavijo. Lahko bi se normalno prijavila kot gosta in ju hihče ne bi ničesar vprašal.
Povsod so |  09 .08. 2018 ob  11: 46
Google: Ali homoseksualni lobi v navezi z UDBO vlada slovenskemu narodu?
Tud |  09 .08. 2018 ob  11: 03
jaz sem slišal od sobodajalcev pri nas kak nered puščajo gayi po orgijah v sobah. Postelje so podobne javnim WC-jem. Vse posrano in poscano. So mogli menjat tud jogije, ne samo posteljnine.
mi vemo |  09 .08. 2018 ob  10: 17
iz zanesljivih virov na Škofijah smo izvedeli, da so imeli homosexualne orgije migranti, ki so potem pretepli še domačina in oropali še pekarno. Očividci še pravijo, da so jih gledali več ur in da je bilo vse skupaj gnjusno. Tudi več ur. Naš vir na Škofijah še pravi, da vleče korenine iz ene od bivših južnih republik in da bi se državljani države, ki ji omogoča dostojno življenje, zglednjavati po Hrvaški.
homeano |  09 .08. 2018 ob  09: 29
Zakaj misliš (josip),da so heteroseksualci normalni ,homoseksualci pa nenormalni.Kdo določa kaj je in kaj ni normalno?
Josip |  09 .08. 2018 ob  07: 59
Neštekam kaj je tu homofobno , če imajo geji pravice imamo anka mi normalno usmerjeni svoje pravice in prepričanja.
@@Podpiram | včeraj ob 19:28 |  09 .08. 2018 ob  07: 22
Obožujem naravne rdečelaske
1