HRVAŠKO ZALIVA: Ob obali močno dežuje, morje poplavlja, najhujše šele prihaja (VIDEO)

Svet

Ob hrvaški obali Jadrana danes močno dežuje in piha južni veter, ki ponekod v Dalmaciji dosega hitrosti tudi do 100 kilometrov na uro, poročajo hrvaški mediji. V nekaterih obmorskih krajih, kot so Vrsar, Vodice pri Šibeniku in Hvar, je morje poplavilo obalo. Ponekod v zaledju Dalmacije je padlo skoraj 60 litrov dežja na kvadratni meter.

Ob obali močno dežuje, ponekod so tudi plohe z grmenjem. Do 10. ure so v Dalmaciji zabeležili od pet do 30 litrov dežja na kvadratni meter, ponekod v zaledju Dalmacije tudi 59 litrov, je poročal portal dalmacijadanas.hr. Kot so dodali, je večino padavin pričakovati v naslednjih nekaj urah. Sredi dneva bi lahko plimovanje poplavilo obalne predele več dalmatinskih mest. 

Več trajektnih in ladijskih linij med celino in hrvaškimi otoki je zaradi neurja prekinjene. Veter povzroča tudi zelo visoke valove.

Plima u Vrsaru

Eto nam najavljenje plime, u Vrsaru prelijeva more!!! Video: Nikola Bikić

Posted by IstraMet on Sunday, December 22, 2019

Neurje ob hrvaški obali je bilo pričakovano

Hrvaški hidrometeorološki zavod je objavil oranžni alarm za celotno obalo, kar pomeni, da je vreme potencialno nevarno za človeška življenja. V večernih urah naj bi se vreme umirilo. Hrvaški mediji so poročali, da je močna nevihta že prejšnjo noč zajela dele Dalmacije in notranjosti države med Zadrom in Kninom. V Pakoštanih pri Zadru je v soboto zvečer obilna toča prekrila ceste. Zaradi velikih količin ledu so morali posredovati gasilci.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija