HRVAŠKI VREMENOSLOVCI SVARIJO: Po neznosni vročini prihajajo neurja s hudourniškimi poplavami

Svet

Jadran je v primežu vročine, ki ne popušča. Po poročanju 24sata.hr se temperatura ponoči in zjutraj ne spusti pod 25 stopinj, v Dubrovniku pa so namerili celo okoli 30 stopinj. A vremenoslovci napovedujejo spremembo vremena, ki naj bi končala še zadnji vročinski val letošnjega poletja. 

"Glede na razpoložljive prognostične podatke prihaja sprememba vremena, ki poleg padca temperature prinaša dež, lahko tudi  močnejše nalive, ti pa lahko povzročijo hudourniške poplave," napovedujejo hrvaški vremenoslovci. Ob tem dodajo, da je za podrobnejše napovedi potrebno še počakati. 

Vročina na Hrvaškem medtem zaradi dotoka in zadrževanja izjemno toplega in suhega zraka znotraj obsežnega anticiklona ne pojenja.

"Vročinski val je bolj izrazit na Jadranu kot v notranjosti, saj se zaradi toplih, celo zelo toplih noči in dnevne vročine na obali akumulira več toplote kot v preostalem delu Hrvaške," pravijo v hrvaški Državni meteorološki službi. Dnevna temperatura se namreč povzpne tudi do 36 stopinj, medtem ko se ponoči ne spusti pod 25 stopinj.   

Se pa po mnenju vremenoslovcev obeta nadpovprečno topel september; možno je, da se bo pozno poletno vreme nadaljevalo, predvsem na Jadranu. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija