HRVAŠKI NOVINARJI ZNOVA TARČA USTRAHOVANJ: Najstnik grozil z molotovko

Slovenija

Zadrska policija je prijela 18-letnika, ki je novinarjem portala radijske postaje Antena Zadar zagrozil, da bo na njihovo uredništvo odvrgel molotovko. Sodišče je zanj odredilo pripor.

Zadrski kriminalisti so na današnji novinarski konferenci povedali, da je 18-letnik v torek zvečer preko spletnega družbenega omrežja poslal grožnjo z namenom ustrahovanja novinarjev, je danes na svoji spletni strani poročal Radio Antena.

Hrvaški mediji so objavili, da je najstnik poleg groženj tudi žalil novinarje, da so "smrdljivi lažnivci" in "novinarske smeti", ki jih je treba "iztrebiti".

Kot so dodali, preiskovalci po prijetju 18-letnika sicer niso našli sredstev, s katerimi bi uresničil grožnjo. Policija je tudi potrdila, da gre za najstnika, ki je že star znanec policije zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje ter kaljenja javnega reda in miru.

Zaradi groženj novinarjem najstniku grozi zaporna kazen od šest mesecev do pet let zapora, je še navedla policija.

Antena Zadar dodaja, da so njihovi novinarji vedno odprti za kritike, da pa se vsak dan soočajo z žalitvami in obrekovanji. Groženj ne bomo prenašali, saj je njihov namen krčenje medijske svobode, so poudarili.

V zadnjih desetih dneh je bilo na Hrvaškem več groženj s smrtjo novinarjem. Policija je v torek prijela taksista, ki je grozil s "kroglo v čelo" novinarki Jutarnjega lista. Še vedno pa iščejo avtorja grafita "Smrt novinarjem", ki se je od nedelje dvakrat pojavil pri poslopju, v katerem so v Zagrebu uredništva regionalne televizije N1 ter novičarskih portalov net.hr in telegram.hr.

Na nevzdržne razmere v hrvaških medijih in različne pritiske na novinarje je na protestnem shodu v Zagrebu v začetku marca opozorilo več sto novinarjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija