HRVAŠKA Z ZELENEGA NA RUMENI SEZNAM: Kaj to pomeni v praksi?

Slovenija

Hrvaška se v petek ob polnoči z zelenega seznama varnih držav seli na rumeni seznam. To v praksi pomeni, da bodo policisti na meji potnike vprašali, kje so bili, ti pa bodo svojo izjavo lahko dokazali denimo z računom iz hotela.

Kot je na nedavni tiskovni konferenci pojasnil vladni govorec Jelko Kacin, je vlada sprejela določene ukrepe zaradi vnešenih okužb s covid-19, širjenja okužb po državi, obiskovanja zabav čez mejo. "Tega je absolutno preveč," je jasen Kacin, ki našteva, da naj se tako v zelenih kot rumenih državah izognemo gneči, tudi na plaži, predvsem pa naj ljudje ne hodijo v nočne lokale in disko klube, kjer je možnost okužbe visoka.

Vlada bo v naslednjih dneh poskrbela, da se karantenske odločbe vročajo že na sami meji. Potnik bo tam obveščen o svojih obveznostih in mora takoj na kraj, kjer bo 14 dni izoliran.

Vlada bo danes zasedala še na dopisni seji, kjer bodo govorili o strogem nadzoru nad vstopom na ozemlje Republike Slovenije. Medtem ko so Belgijo in Nizozemsko prestavili na zeleni seznam, pa bodo Češko, Francijo in Hrvaško prestavili na rumenega. "Zavajanja je bilo preveč," je dejal Kacin.

"Kdor se bo znašel med dopustom v rumeni Hrvaški, ga bodo policisti na meji lahko vprašali, kje je bili," je potek vračanja iz Republike Hrvaške pojasnil Kacin. Dodal je, da bodo potniki denimo z računom dokazali, kje so bili. Pri tem naj se po Kacinovih besedah vsak, ki je trenutno na Hrvaškem, sam odloči, kdaj se bo vrnil domov, to je namreč njegova suverena odločitev. Ob tem je spomnil na včerajšnje besede Bojane Beovič, ki je dejala, da so turisti najverjetneje bolj varni na osamljenem kotičku Hrvaške, kot na prepolnih slovenskih plažah.

Ukrep, da se Hrvaško premesti na rumeni seznam, bo začel veljati v noči iz petka na soboto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  03 .07. 2020 ob  09: 09
To pomeni, da bo končno na stotisoče mojih sodržavljanov ugotovilo, da ni samo Hrvaška morja in jim nosilo milijarde evrov v malho vsako leto.