HRVAŠKA ODPIRA HOTELE IN KAMPE: Samo v nedeljo zabeležili okrog 22 tisoč turistov

Svet

Hrvaška turistična zveza (HUT) je danes sporočila, da so prejšnji konec tedna na Hrvaškem ob rahljanju epidemioloških ukrepov odprli 133 hotelov in 65 kampov. Hrvaški mediji poročajo, da je bilo v nedeljo na Hrvaškem približno 22.000 turistov. Do konca meseca naj bi dodatno sprostili pogoje za vstop turistov iz držav Srednje Evrope.

Pričakujejo, da bodo do konca meseca z uvedbo spletne aplikacije dodatno olajšali vstop državljanom Slovenije. Spletna aplikacija bo omogočala tudi vzpostavitev hitrega pasu za vstop turistov na meji, je napovedalo hrvaško ministrstvo za turizem. 

Do konca maja bodo potovanja čez hrvaško mejo omogočili tudi turistom iz Avstrije, Češke, Madžarske in Slovaške, junija pa tudi iz Nemčije in Poljske, so dodali v sporočilu za javnost.

Prav tako so napovedali, da bodo do konca maja odprli kampe v hrvaški Istri, Kvarnerju in Dalmaciji, medtem ko junija pričakujejo odprtje večine hotelov in vseh ostalih turističnih storitev, so objavili na spletni strani hrvaškega ministrstva za turizem.

Objavili so tudi sporočila Hrvaške turistične zveze, v katerem so izpostavili, da je poleg dogovorov o enostavnejšem in hitrejšem vstopu turistov čez hrvaško mejo treba sprožiti tudi koordinirane in natančno usmerjene oglaševalske kampanje na trgih, s katerih pričakujejo turiste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija