HRVAŠKA NOVINARKA IN PISATELJICA OPOZARJA NA DVOLIČNOST ZAHODA: "J*** se mi, ker se je v Parizu zrušil stolp"

Svet

Hrvaška novinarka in pisateljica Vedrana Rudan je tudi tokrat brez dlake na jeziku pojasnila, kaj si misli o odzivih na požar pariške katedrale Notre dame. V svojem zapisu je spomnila na bombandiranja, po katerih nihče ne joče tako, kot za slavno francosko znamenitostjo. Na njeno objavo na družbenem omrežju Facebook se je do zdaj odzvalo kar 25 tisoč uporabnikov, pod njo se je zvrstilo 3 tisoč komentarjev, kar 6400-krat pa je bil zapis deljen.

Kot je zapisala Rudanova, so civilizirani ljudje po požaru "fenomenalne gotske katedrale" iz sebe, ena od novinark pa je celo izjavila, da se ji zdi, kot bi poleg nje padla bomba.

To je očitno spodbodlo pisateljico, da se je odzvala z zapisom, v katerem se sprašuje, kako novinarka ve, kako se nekdo počuti, ko poleg njega pade bomba. "Naj odpotuje v Libijo, Afganistan, Irak, Palestino, Sirijo. Tam ljudje vedo, kako je, če poleg tebe pade bomba," je zapisala in dodala, da vse te bombe meče zahod, medtem ko se Franciji, Ameriki, Angliji, Italiji in ostalim "jebe" kako ljudje tam živijo.

Ob tem je opozorila še, da bi v primeru, če bi delavce, ki obnavljajo Notre dame, bolje plačali, stolp morda še stal na mestu. In medtem, ko so milijardeji že obljubili svoje milijone za obnovo, se je Rudanova vprašala, od kje tem ljudem denar. "Koliko ljudi je bilo pobitih, koliko držav uničenih, da bi en človek lahko imel milijarde dolarjev? Jebeni hinavci," še zaključuje svoj zapis, ki je na spletu doživel množičem odziv.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  17 .04. 2019 ob  12: 32
21
Prav ima. Bravo, povedat je treba kar gre. Meni se želodec obrača od hinavščine tistih dveh torbičarjev ki sta dala za lasten napu po 100 in 200 milijonov, hkrati pa dajeta za plačo ljudem ki jim šivajo izdelke kje v laosu ali indoneziji ravno toliko da preživijo do naslednjega delovnega dne.
kokodek |  17 .04. 2019 ob  11: 31
res hinavci!!!
kaslc |  17 .04. 2019 ob  10: 31
-14
Sem prepričan da se je spoštovana novinarka na obletnico Ahmočev oglasila in izrazila obžalovanjeo tem tragičnem dogotku.