HRVAŠKA BO ZRAHLJALA UKREPE V ŠOLAH: Učencem in dijakom bodo dovolili to

Svet

Hrvaški minister za znanost in izobraževanje Radovan Fuchs je včeraj po seji vlade napovedal, da bodo v novem šolskem letu nekoliko zrahljali epidemiološke ukrepe. Med drugim bodo učencem višjih razredov osnovnih šol dovolili menjavo učilnic in kabinetov. Omogočali bodo tudi športne dejavnosti učencev in dijakov.

Učenci od prvega do petega razreda, ki so bili v preteklem šolskem letu ves čas v svojih razrednih mehurčkih, se bodo v novem šolskem letu lahko v določenih pogojih družili z ostalimi otroki, je povedal Fuchs na novinarski konferenci v Zagrebu. Znova bodo imeli izbirne predmete, dodatni in dopolnilni pouk, ki so v prejšnjem šolskem letu v celoti potekali na daljavo.

Višjim razredom osnovno šole bodo dovolili menjavo učilnic in kabinetov ob spoštovanju epidemioloških ukrepov prezračevanja in dezinfekcije prostorov. Za učence višjih razredov osnovne šole je obvezna uporaba obraznih mask, če ni možno zagotoviti medsebojne razdalje dveh metrov. Tudi sicer so jim priporočili uporabo obraznih mask.

Otrokom bodo dovolili športne dejavnosti v dvoranah, ki pa bodo tudi v naslednjem šolskem letu ostale zaprte za ostale uporabnike.

Dijaki srednjih šol bodo lahko znova opravljali strokovno prakso v podjetjih, bodoči učitelji pa v razredih v šolah.

Ugodili bodo tudi zahtevam otrok in staršev, da bi v šolah znova imeli roditeljske sestanke, na katerih bodo obvezne maske.

Fuchs je sicer izrazil nezadovoljstvo, da se je proti covidu-19 cepila samo približno polovica učiteljev in profesorjev, ter znova pozval zaposlene v šolstvu, naj se cepijo.

Izpostavil je, da morajo učitelji in profesorji med poukom nositi maske. Tako kot prejšnje šolsko leto si bodo morali izmeriti temperaturo, preden vstopijo v šolo, starši pa bodo prav tako svojim otrokom morali meriti temperaturo, preden jih pošljejo k pouku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija