HOTEL KOPER Z NOVIM IMENOM IN PODOBO: Piščanec si želi dvigniti nivo turizma v mestu

Koper

Včeraj je stekla primopredaja poslov, s katero se je zaključilo večletno obodbje prodaje Hotela Koper. Ta je naposled le končal v rokah domačega podjetnika Aleša Piščanca, ki sicer s partnerko vodi restavracijo Capra v pritličju hotela. Objekt so zaprli, čez zimo sledi generalna prenova stavbe, hotel, za katerega je Piščanec odštel 3,2 milijona evrov, pa bo goste pred začetkom poletne turistične sezone dočakal prekategoriziran v štirizvezdničnega.

Aleš Piščanec je bil ves čas resen kandidat za nakup hotela, v pritličju katerega vodi tudi restavracijo.

Kot je za Regional povedal novi lastnik Hotela Koper, Aleš Piščanec, je šlo sicer za povsem običajen posel, ki pa ga je prej vendarle spremljalo veliko negotovosti. "To je šele začetek, zdaj se bomo morali oddolžiti bankam," je preudaren.

So se pa z ekipo že pripravljali na prenovo hotela, ki bo dobil tudi novo ime, saj je bil, kot pravi Piščanec, zadnjih deset let bolj na slabem glasu, spremljajo ga slabše ocene in komentarji gostov na spletu, zato morajo to zgodbo presekati. Pred začetkom obnove so prečesali zgodovino hotela, analizirali, za koga je bil zgrajen in kako, to pa jim služi kot osnova za nadaljnji razvoj.

Prenova hotela bo slonela na analizi njegove zgodovine.

Zgradba bo ohranila 65 sob in restavracijo v pritličju, ki bo tudi deležna prenove. Gostinsko ponudbo bodo po napovedih Piščanca razširili, hotel pa iz treh zvezdic prekategorizirali v štiri. Želijo si namreč dvigniti nivo turizma v Kopru, saj po mnenju podjetnika na tem področju veliko zamujamo.

S svojo potezo pa želijo spodbuditi še koga, saj mesto potrebuje še nekaj hotelov in dobrih restavracij. "Tudi občina ima strategijo, ki jo je zdaj treba uresničiti," dodaja Piščanec, ki načrtuje, da bi prva dela na objektu začeli izvajati čim prej, gradbenike naj bi vanj spustili januarja, vrata gostom pa odprli maja prihodnje leto oziroma vsekakor pred začetkom prihodnje turistične sezone.

Dolgotrajni postopek prodaje Hotela Koper je DZS začela leta 2015. Hotel naj bi najprej kupila koprska občina, in sicer za 2,7 milijona evrov. Prvi obrok kupnine v višini 10 odstotkov je že nakazala, nakar se je zapletlo pri razumevanju plačila davka in zgodba se je preselila na sodišče. Občina je pritožbo umaknila, ko je občinski svet letos marca podprl pogojno poravnavo med občino, Termami Čatež in DZS. Ves čas je bil sicer v igri za nakup tudi Aleš Piščanec.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  03 .10. 2019 ob  13: 48
No kar se tiče Kopra moramo priznati da se je pod Popovičem marsikaj zgradilo, obnovilo in uredilo na bolje. Čeprav pravijo da je Koper najbolj ali eno od najbolj zadolženih občin v Sloveniji. Kako r koli je mesto katero vam/nam naj bo v ponos in v poduk da se da nekaj narediti, če so prave osebe na vodilnih mestih. Kot občasen obiskovalec ali drugače rečeno od leta 1995 reden obiskovalec Kopra lahko povem da se e naredilo ogromno. Popo gor ali dol, je pač bil župan, ki je delal s srcem za mesto. Mogoče je v zadnjih letih bil mogoče preveč arogance na določenih punktih in lahko da ga je prav to spodneslo z stolčka. Da si naprimer rezervira in to očitno svoja parkirna mesta na račun MOK, to ni v redu pa še kaj bi se dalo povedati. Arogantnost ni v red, lahko bi to delal bolj premišljeno. O novem županu, ne vem kaj bi komentiral, kar se dela sedaj je bolj kot ne delo prejšnjega, ampak ko pa poslušam druge domačine, pa niso ravno zadovoljni. Je videti, da nekatere infrastruktura propada. Naprimer luči na pomolu že nekaj časa ne gorijo kot bi bilo treba, po mesti je prav tako nekaj postoriti/vzdrževati. Potrebno bo vzdrževati že narejeno, ne pustiti da propada, pa če prav je delo prejšnjega župana. Gospod Bržan se bo moral s svojo ekipo močno potruditi, kati na prihodnji volitvah zna biti močan poraženec in ne dvomim da bo Popo znova kandidiral in vidno premagal nasprotnika. Drugače pa še enkrat, Koper je lepo mesto potrebno ga je razvijati naprej v smeri turizma in vsega drugega, da pridobite čim več obiskovalcev, zato stari novi hotel bo velika pridobitev. Zato novi lastnik Hotela Koper, kar pogumno naprej. lp
Bella |  02 .10. 2019 ob  14: 52
24
Aleš, vse najboljše pri uredničitvi načrtov. Ta dva komentarja sta odraz naše zaplankanosti: ne si upat izven polja povprečja, skrajni domet državna služba - ob 10 na malico, ob 15 tolčeš kartico, med službo po špežo... in tako do penzije.
Eno bo pač drugo gnalo dalje, v 2021 bomo predsedovali Eu, zimske priprave športnikov, kongresi, blizu je cro Istra, letališče, vinske poti, kolesarjenje, Trst... samo delat morajo vsi od obcine, Tic-a, do vseh drugih ponudnikov blaga in storitev...
Se enkrat: Aleš, srecno...
Istriano |  02 .10. 2019 ob  11: 15
-4
Kaj češ dvigovat v Kopru, če imamo samo eno majhno kopališče, pa še to zraven zraven marine in luke.
 |  02 .10. 2019 ob  11: 05
-8
Se mi zdi kot da govori Boris Popovic..... res je da Hotel Koper je bilo katastrofa... ampak dvignit nivo turizma v Kopru, za koga in za koliko ljudi? Rajsi da je normalnem hiotel z restauracijo kje se lahko dobro je in da je za vse gostije ......