KOPRSKA OBČINA PLAČALA DEL KUPNINE: Za Hotel Koper prvih 270.000 evrov. Bo dovolj?

Koper

Koprska občina je lastnici Hotela Koper, družbi DZS, nakazala 270.000 evrov, kar je desetina kupnine. Koprski župan Boris Popovič je nakazilo potrdil. A hkrati naj bi navodilo za plačilo desetine kupnine dobil tudi koprski gostinec Aleš Piščanc.

Kot je za Primorske novice povedal Piščanc, so mu mu odvetniki družbe DZS sporočili, naj nakaže 310.000 evrov kupnine za hotel, saj je zanj pripravljen plačati 3,1 milijona evrov. Ker odvetniki DZS niso bili pripravljeni izročiti nobenega podpisanega dokumenta, denarja ni nakazal.

Piščanca skrbi, kaj bi se zgodilo z denarjem, če bi DZS medtem pristala v stečaju ali, če bi prišlo do rubeža na njihovem transakcijskem računu. Meni tudi, da je občina Koper nakazala denar brez podlage in zgolj zato, da bi ostala v igri. Po besedah Piščanca prvi mož DZS Bojan Petan ni podpisal še nobene pogodbe, saj mu za vrat dihajo upniki, ki nočejo prodati hotela po nižji ceni.

Piščanc je o Petanovem početju seznanil Pokojninsko družbo A, ki ima nad Hotelom Koper hipoteko vredno 6 milijonov evrov. A tako kot Petan, so tudi vodilni iz Pokojninske družbe A ta teden na dopustu in njihovih izjav zato ni mogoče dobiti.

Popovič pravi, da so jim pri DZS dali vedeti, da bi radi od občine dobili 3,1 milijona evrov in ne 2,7 milijona evrov. A kot zatrjuje, koprska občina ne bo popustila. Če se zadeve ne bodo rešili, bodo tožili DZS.

Deli novico: