SRAMOTNA SLIKA PROPADAJOČEGA HOTELA KOPER: Moški spal kar na zofi v sprejemnici (FOTO)

Koper

Usoda edinega koprskega mestnega hotela je vse bolj zaskrbljujoča. Pred dnevi je namreč okrožno sodišče v Ljubljani odločilo, da pogodba o prodaji Hotela Koper ni bila nikoli sklenjena, kar pomeni, da je koprska občina na prvi stopnji izgubila boj za njegovo lastništvo. V občini se z razsodbo ne strinjajo in napovedujejo pritožbo. Trenutni lastnik, družba DZS, je hotel v zadnjih letih pustil propadati, kar za koprski turizem vsekakor ni spodbudno. Na portalu Tripadvisor so razočarani gostje napisali veliko kritik na račun zanemarjenosti hotela.

Grozljiv prvi vtis.

Gost je svoje bivanje v Hotelu Koper označil kot eno najslabših izkušenj v Sloveniji. Na Tripadvisorju je zapisal, da je v sobi naletel na zlomljeno tuš kabino, uničen televizor in luči. Interier je po njegovih besedah "iz nekega drugega časa". Ponoči je v sprejemnici hotela spal moški na zofi. Prav tako se je gost pritožil nad zajtrkom, poroča eKoper. 

Hotel Koper je lociran na najbolj elitni poziciji, tik ob morju, pred očmi vseh pa že zelo dolgo časa nevzdržno propada, kar meče slabo luč tudi na samo mesto Koper in na turistično ponudbo. "Star", "nujno potreben prenove", "dotrajan", "precenjen", celo "umazan", je le nekaj od opazk in ocen, ki so jih po nastanitvi v hotelu na priljubljenem turističnem portalu Tripadvisor podali razočarani gostje, piše eKoper. Pohištvo je staro, poškodovano in dotrajano, okna in vrata propustna, vprašljiva je tudi raven higiene, ponudba pa je klavrna, dodaja koprski portal. Število obiskov oz. nočitev temu primerno vztrajno pada. Podobno stanje je tudi v hotelu Aquapark Žusterna, katerega lastnik je prav tako družba DZS, ki je večinska lastnica Term Čatež.

Hotelske sobe so popolnoma dotrajane.

A prenove še nekaj časa očitno ne bo deležen

Okrožno sodišče v Ljubljani je pred dnevi odločilo, da pogodba o prodaji Hotela Koper ni bila nikoli sklenjena, kar pomeni, da je koprska občina na prvi stopnji izgubila boj za njegovo lastništvo in obenem tožbo proti družbama DZS in Terme Čatež. Koprska občina je sicer že dobila vrnjeno kupnino (270.000 evrov) za nakup hotela, vendar se ni hotela sprijazniti, da si je lastnik premislil, zato je po sodni poti nameravala uveljaviti predkupno pravico za hotel in z začasno odredbo preprečiti, da bi prodajalec medtem hotel prodal komu drugemu. V občini so se namreč sklicevali na to, da so sprejeli ponudbo DZS in z njo posledično sklenili pogodbo. V DZS in Termah Čatež pa so na sodišču vztrajali, da se jim pod pogoji, ki jih je zahtevala občina, Hotela Koper ni izplačalo prodati.

Hotel vse bolj propada. 

Petan je le kupoval čas

Koprska občina je marca lani z začasno odredbo sicer uspela preprečiti, da bi DZS Hotel Koper prodala drugemu kupcu Alešu Piščancu, vendar je zdaj sodišče ta sklep razveljavilo. Na to odločitev se je občina pritožila. Upi koprskega župana Borisa Popoviča, da bi se s prvim možem DZS Bojanom Petanom pogodila, so se razblinili, ko je sredi septembra DZS prekinila niz odlogov obravnav, v katerih sta obe strani omenjali možnost poravnave in je sodišču predlagala, naj razsodi o zadevi. Popoviča je Petanova poteza presenetila.

"Pogodba je podpisana z obeh strani in požigosana. Za nas je s tem posel sklenjen. Petan je očitno le kupoval čas. Ne prvič in verjetno tudi ne zadnjič," je po pisanju Primorskih novic komentiral koprski župan. 

Za zdaj ostaja neznanka, ali bo hotel znova naprodaj oziroma ga bodo lastniki obnovili. Aleš Piščanec, ki s partnerko vodi restavracijo Capra v pritličju Hotela Koper, je z razpletom zadovoljen in si želi, da bi se čim prej kaj spremenilo na boljše.

Deli novico:

MOK |  11 .11. 2017 ob  13: 19
Občina je ustanovljena da gradi vrtce, šole, garažne hiše, ne pa hotele.
In za 5 ali 6 mio kolikor bo na koncu investicija z obnovo hotela bi lahko imeli 3 nove vrtce ali 2 novi garažni hiši na Markovcu.
Hotel se bo že sam poštimal, takoj ko občina prekliče sodišče oz. bi bil že eno leto renoviran, če se ne bi umešala občina.
Dino |  10 .11. 2017 ob  23: 44
-2
Hotel Koper leži na najboljši lokaciji v mestu. Stavba in ponudba pa sta tako zanič, da je že prav smešno. Norčevanje lastnika. Mislim da je prav, da MOK dobi priložnost in ukrepa po svoje. Občina želi razvijati turizem in izgled mesta ima pri tem ogromen pomen. Prav tako ima ogromen pomen mnenje obiskovalcev - tako iz tujine kot iz ostale Slovenije. In domačini moramo biti prav tako zadovoljni, saj tu v večini živimo celo leto in ne samo čez sezono.
Felix |  10 .11. 2017 ob  23: 27
-2
@Felix | danes ob 16:29 in kaj hočeš povedat s tem, da je Koper brez istrske podobe? Pa kaj bi ti rad, nasad kakijev na Titovem trgu, pa trte in oljke, njivo tam kjer je Loggia ali pa Kroštola. Fakultete lahko tudi skenslamo, bomo usi kar kmetovali! Ma daj nehaj, vas naj bo vas in mesto mesto. In vsak naj se odloči, kaj mu bolj odgovarja. Jaz ne mislim njiv orat in kokoši met. Proti nimam prav nič, kot tudi nimam prav nič proti zdajšnji podobi Kopra. Hotel se bo porihtal ali pa drugi zgradil, tista podrtija grda se bo tudi porihtala in bo bazen in ne vem kaj še. Ma meni je super in ne izgubljam stalno energije z nerganjem. Treba se je na pozitivno osredotočit.
barvaste lučke |  10 .11. 2017 ob  23: 17
se meni zdijo ql, @@Felix | danes ob 16:29. Smo si različni.
@Popovič | danes ob 16:36 |  10 .11. 2017 ob  23: 13
-3
ha ha ha ha ha ha ha ha a Popovič naj odstopi z mesta župana?! Nikakor, z njim se stvari premikajo, dela se, in to prave stvari! Ne morem pozabit, da je šla Boškovičeva kandidirat! Najprej sem mislil, da je to zajebancija.
Pa na žalost ni bila, ženska je dejansko resno mislila OMG
Strganci
Felix |  10 .11. 2017 ob  23: 08
-2
@Felix | danes ob 16:29, še enkrat povem - Koper je zame odlično poštiman. Veseli smo lahko, da živimo v tako lepem in mirnem mestu. In verjamem, da se bo še razvijal. Podpiram Popoviča in Jankoviča, ki je konkretno popedenal Ljubljano.
jh |  10 .11. 2017 ob  17: 33
Občina bi kot prvo morala podpreti Piščanca. Sej se spomnete Koprčani kaj je bilo zadnjih deset let preden se je odprla Capra na tisti lokaciji?! Bili so najemniki, ki so sedaj najemniki v Kroštoli in Loggi in vsi smo se čudili in spraševali kako žalostno je na prazni terasi in lokalu La storia. In potem ko pride en zares uspešen gostinec, ki napolne lokal, da sedaj živi tista lokacija na polno, eeeeee zdaj ga je potrebno uničit in mora to plačat občina z našim kešom in potem dat v najem spet istim ljudem kot prej.
Ja, to je res vizija in razvoj turizma in nekateri še to podpirate.

Res žalostno.
... |  10 .11. 2017 ob  17: 16
definicija skvalidnega hotela
Popovič |  10 .11. 2017 ob  16: 36
Naj odstopi z mesta župana.
@Felix |  10 .11. 2017 ob  16: 29
Ko boš šel po svetu, boš videl kaj pomeni urbanizem. To niso lučke in fontane. Koper nima več podobe istrskega mesta.
Sramota za občino! |  10 .11. 2017 ob  07: 46
Občina bi kot prvo morala podpreti Piščanca. Sej se spomnete Koprčani kaj je bilo zadnjih deset let preden se je odprla Capra na tisti lokaciji?! Bili so najemniki, ki so sedaj najemniki v Kroštoli in Loggi in vsi smo se čudili in spraševali kako žalostno je na prazni terasi in lokalu La storia. In potem ko pride en zares uspešen gostinec, ki napolne lokal, da sedaj živi tista lokacija na polno, eeeeee zdaj ga je potrebno uničit in mora to plačat občina z našim kešom in potem dat v najem spet istim ljudem kot prej.
Ja, to je res vizija in razvoj turizma in nekateri še to podpirate.

Res žalostno.
Res je |  09 .11. 2017 ob  22: 17
@ PopoClown | danes ob 15:53, Koper ni ne "vaš" in ne "naš". Kaj to sploh pomeni? Sestavljen je iz občanov in občank z volilno pravico v času demokratičnega sistema. Če ti ni všeč, kdo je na vodilnem položaju, boš volil proti. Tisti, ki so/smo zadovoljni, bomo volili za. Tako je to. Mogoče se ti drugo leto končno po letih trpljenja uresniči želja ;) Kdor čaka dočaka, pravijo. Odvisno je tudi, če je tista stvar/dogodek/oseba ... na katero se čaka prava. Karma vedno poskrbi, da je na koncu vse tako, kot mora bit.
1