HOROSKOP ERJAVCU NI PRIJATELJ: Nesojeni premier danes znova leti tudi iz Desusa?

Slovenija

Svet DeSUS bo danes razpravljal o nadaljnjih korakih stranke po neuspeli konstruktivni nezaupnici s kandidaturo predsednika Karla Erjavca za predsednika vlade. Razpravljati pa utegnejo tudi o njegovem položaju v vrhu stranke. Ugibanja o tem je Erjavec, ki pa se je zavil v molk, zadnje dni podkrepil z zaposlitvijo v podjetju Iskratel.

Karl Erjavec in Željko Puljić

Svet DeSUS bo danes odločal o predlogih izvršnega odbora, ki je 24. februarja razpravljal o nadaljnjem delovanju stranke po neuspešni konstruktivni nezaupnici. Sklenili so, da bodo zmerna opozicija, torej da ne bodo člani KUL in tudi ne bodo podpisali sporazuma o sodelovanju z vlado Janeza Janše. Danes pa se bodo, tudi sodeč po medijskem poročanju, težko izognili razpravi o Erjavčevem položaju.

Po nekaterih informacijah bi lahko prišlo do pozivov k njegovemu odstopu ali glasovanja o zaupnici. Erjavec na vprašanje, ali razmišlja o tem, da bi to sam storil, od ponedeljka ni odgovoril.

Janez Janša

Če bo na seji predlog za razširitev dnevnega reda s točko glasovanja o nezaupnici Erjavcu, bo predsednik sveta Anton Urh predlog dal na glasovanje, je povedal Urh. Vprašanja o Erjavčevem morebitnem odhodu je podkrepila njegova zaposlitev v telekomunikacijskem podjetju Iskratel, v katerem bo opravljal naloge pomočnika generalnega direktorja Željka Puljića. Odgovoren bo za širitev in vstop na nove trge.

Če bo Erjavec odšel z vrha DeSUS, bo iz drugih razlogov, ne zato, ker je dobil delo v Iskratelu, pa je v ponedeljek ocenil vodja poslancev DeSUS Franc Jurša. V poslanski skupini je sicer že dalj časa napeto. Nekateri poslanci ne skrivajo kritik na Erjavčev račun in poudarjajo uresničevanje strankinega programa tudi s podporo točkam iz koalicijske pogodbe, ki so jo sopodpisali ob vstopu v Janševo vlado. Svet DeSUS bo danes odločal tudi o Erjavčevem predlogu, da za novega generalnega sekretarja stranke namesto Lidije Štruc imenujejo Zlatka Ficka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  10 .03. 2021 ob  14: 36
Ne bo se zgubu ne, ta kljukec...
kokodek |  10 .03. 2021 ob  12: 22
naslednje leto jih ne bo več v pralamentu