HOMOFOBEN OGLAS SNICKERSA V ŠPANIJI: Objavljen po brutalnem umoru 24-letnega homoseksualca (VIDEO)

Svet

Snickers v Španiji je odstranil kontroverzen oglas in se opravičil za kakršenkoli "nesporazum, ki bi ga lahko povzročil". 20-sekundni film je bil namreč široko obtožen homofobije.

Oglas prikazuje španskega vplivneža Alessa Gibajo, ki naroča "seksi pomarančni sok", njegov prijatelj pa z natakarjem izmenja nekaj zmedenih pogledov. Natakar se odzove tako, da vplivnežu izroči sladoled Snickers in po prvem ugrizu, se Gibaja spremeni v bradatega moškega z globokim glasom. "Bolje?" vpraša prijatelj. "Bolje," odgovori Gibaja, nato pa se izpiše slogan: "Lačen si ful drugačen".

Oglas je bil deležen mnogih kritik po tem, ko je ta teden zaokrožil po spletu. Nekateri so pozivali celo k bojkotu blagovne znamke. Med tistimi, ki so oglas obsodili, je bila tudi Državna zveza lezbijk, gejev, trans oseb in biseksualcev, ki je izrazila, da je "sramotno in žalostno, da obstajajo podjetja, ki še naprej ohranjajo stereotipe in spodbujajo homofobijo".

Podobno mnenje je izrazila tudi španska ministrica za enakost Irene Montero: "Sprašujem se, kdo bi pomislil, da bi bilo dobro kot poslovno strategijo uporabiti homofobijo. Naša družba je raznolika in strpna. Upamo, da se bodo to naučili tudi tisti, ki odločajo o tem, kaj vidimo in slišimo v oglasih in televizijskih programih."

Incident z oglasom se je zgodil nekaj tednov po tem, ko je Španijo pretreslo usodno pretepanje mladega homoseksualca v domnevno homofobnem napadu. Umor 24-letnega Samuela Luiza je sprožil proteste po vsej državi.

Umor je bil le eden v seriji homofobnih napadov, ki so v zadnjih mesecih polnili naslovnice španskih časnikov, poroča Guardian.

Snickers se je za oglas opravičil. "V tej posebni kampanji smo želeli na prijazen in brezskrben način sporočiti, da lahko lakota spremeni vaš značaj," so zapisali v pojasnilu, objavljenem na spletu. Navajajo, da z oglasom niso želeli "stigmatizirati ali užaliti katerekoli osebe ali skupnosti".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  11 .08. 2021 ob  02: 16
Evo kako deluje marketing.
Oglas mi je sel tako na zivce da sem si dal prisego da zaradi njega ne bom kupu snickersa z namenom ker vsaka reklama opet evo ti njega.
Zdej pa gledam to senzacijo