HOJS SPREJEL BREZNIKOV ODSTOP: Policija zagotavlja, da ni šlo za zasedo!

Slovenija

Notranji minister Aleš Hojs je sprejel odstop državnega sekretarja Franca Breznika, ki je v začetku aprila s službenim avtomobilom vozil prehitro in pod vplivom alkohola. Breznik je ministru v sredo ponudil odstop, ta pa ga je sprejel, ob tem pa dobil tudi zagotovilo v. d. direktorja policije Antona Travnerja, da v tem primeru ni šlo za zasedo.

Franc Breznik (levo) in Aleš Hojs (desno)

Kot je na redni novinarski konferenci, povezani s koronavirusom, pojasnil Hojs, mu je Travner zagotovil, da v tem primeru ni šlo za nikakršno zasedo, kot je bila na primer znana iz primera nekdanjega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja.

Pri tem je minister dodal, da zaupa v delo policije in ocenjuje, da dodano preverjanje njenega dela ni potrebno. Verjame, da so policisti delo opravili korektno in profesionalno, ne vedoč, da so ustavili državnega sekretarja. Je pa pri tem opozoril, da so tudi v slovenski politiki, denimo med župani, taki, ki so vozili pod vplivom alkohola, pa so še vedno na položajih.

Novega državnega sekretarja Hojs še ni izbral. Kot je pojasnil, je kaj takega nemogoče, saj je za zadevo izvedel šele v sredo. Na vprašanje, zakaj ga Breznik o dogodku ni obvestil prej, pa je odgovoril, da so v zadnjih dneh vsi delali po 16 ali 18 ur na dan. Breznik pa je, kot mu je pojasnil v sredo, pač ocenil, da mu bo to povedal na petkovem kolegiju.

Se pa minister čudi, da so policisti to zgodbo prej povedali novinarjem kot njemu. "Očitno imajo nekateri policisti raje novinarje kot svoje vodstvo, vključno z mano," je še dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .04. 2020 ob  17: 45
zdaj naj odstopi še kot poslanec !!!!! če ne, pa naj odstopi cela vlada !!!!!
kjessi |  16 .04. 2020 ob  15: 34
In če ne padeš v zasedo, si lahko pijan in divjaš, G. Hojs?
vseved |  16 .04. 2020 ob  14: 14
Najprej bodo državni sekretarji, kmalu pa tudi celotna vlada . Upam, da čim prej !
joe jaxson |  16 .04. 2020 ob  12: 32
dej štronco ne delaj se nevednega in presenečenega. ti in tvoja kompanijabella ste za vse to vedli že 2.aprila zjutraj, ma ker ste hoteli vse dat pod tepih, so to kiflci skapirali in povedali to javnosti inpotem je samo zgodovina ! da ki niste vedli, ma dej