HOFER NA DOGAJANJE NA DOLINSKI ODGOVARJA: "Ponujena možnost dela drugje je vseeno boljša možnost od prekinitve delovnega razmerja"

Koper

V trgovini Hofer na Dolinski cesti v Kopru, po informacijah, ki nam jih je posredoval bralec, v zadnjem mesecu dni premeščajo trgovke v druge poslovalnice širom Primorske. Tista, ki se s premestitvijo ne strinja, pa naj bi v podpis dobila odpoved pogodbe o zaposlitvi.

"Pride področna vodja trgovin in napoti trgovke na delo v Ilirsko Bistrico, Novo Gorico, Ajdovščino, Postojno. Do nadaljnega in z odločbo (nova pogodba)," pripoveduje bralec, ki nam je v dokaz tudi poslal odločbo, ki jo je prejela njegova žena.

Ker žena izročene odločbe o premestitvi ni želela podpisati, so ji izročili odpovedno pogodbo, nam je zaupal naš sogovornik. Njegova žena ni želela podpisati niti odpovedi, zato je naslednji dan dobila opomin, ki naj bi trajal 15 mesecev. Če v tem obdobju naredi kakršno koli napako, bo dobila odpoved, pravi bralec.

Odločba, ki jo je v roke dobila ena od zaposlenih v Hoferju na Dolinski cesti v Kopru.

Drugo trgovko naj bi iz Kopra do nadaljnjega premestili v Ilirsko Bistrico, nakar je odšla na bolniško. Še dve naj bi premestili v Postojno in Ajdovščino. "Ne drži tisto, kar govorijo, da so družinsko podjetje," še dodaja bralec.

Hofer se res oglašuje kot družinam prijazno podjetje, kar pomeni, da se podjetje zaveže, "da bo sprejelo določen nabor ukrepov, ki bodo zaposlenim olajšali usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja, ti sprejeti ukrepi pa se morajo formalizirati z zapisom v podjetniške interne akte". Napotitev na delo v eno uro vožnje oddaljene kraje pa to vsekakor ni.

Za komentar smo se obrnili tudi na podjetje Hofer, kamor smo naslovili vprašanja, ali res premeščajo zaposlene in zakaj. Ali morda zapirajo koprsko poslovalnico na Dolinski? So že koga odpustili? Zanimalo nas je tudi, ali držijo navedbe našega bralca in kako jih komentirajo?

Kljub več konkretnim vprašanjem glede dotične koprske poslovalnice smo od podjetja prejeli zelo splošen odgovor, ki ga objavljamo v celoti:

"Naše podjetje se neprestano prilagaja spremembam na trgu, zaradi česar lahko poslujemo uspešno in tako zagotavljamo dolgoročno varnost delovnih mest. Zaradi sprememb pri potrebah po delu v določenih trgovinah res lahko pride do posameznih kadrovskih sprememb. Želja podjetja Hofer je ohranitev obstoječih delovnih mest, zato v skladu z danimi možnostmi naše kadrovske načrte prilagajamo tudi s tovrstnimi premiki.

Vsekakor razumemo, da je lahko premestitev v drugo poslovno enoto za nekatere v začetku nelagodna, vendar verjamemo, da je ponujena možnost dela drugje vseeno boljša možnost od prekinitve delovnega razmerja zaradi zmanjšanih potreb v določeni trgovini. Tudi v tovrstnih primerih gre lahko za začasne rešitve, saj se moramo kot podjetje neprestano prilagajati. Naj poudarimo, da vse spremembe izvajamo skladno z zakonskimi določili, prav tako v omenjeni trgovini nobena oseba ni bila odpuščena."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ferdo85 |  24 .09. 2020 ob  11: 29
Tako v hoferju zaposlijo mlado mamico, jo sicer za dobro plačilo totalno iztrošijo in nato na tak način zavržejo.
Ni kaj, družini prijazno podjetje!!!
ZigaZois |  24 .09. 2020 ob  10: 17
Trgovci lahko zaprejo delovno mesto, da dajo delavcu odpoved iz poslovnih razlogov in mesec po odpovedi ponovno odprejo isto delovno mesti z alinejo spremembe v opisu del in nalog. Nobena od državnih institucij ne bo ukrepala v takem primeru. Če je sama dobila premestitev je to očitno, da nekomu ni všeč in se je hočejo rešit tako, da bo dala sama odpoved, ko se bo naveličala vozit tako daleč. Če jih bojo premestili več, pa se pripravljajo na zaprtje trgovin ob nedeljah saj povečano število zaposlenih na račun nedelj ne bo več potrebno.
jogi |  24 .09. 2020 ob  00: 09
-2
torej bodo zaprli trgovino?
Monteverdi |  23 .09. 2020 ob  20: 49
Po Hofer ceni, po Hofer ceni, po Hofer ceni ........ blablabla ........trgovina? Prej skladišče, ko hočeš koga kaj vprašati, te pošljejo po informacijo na blagajno ....eh
td |  23 .09. 2020 ob  19: 16
22
Sem redna stranka Hoferja, zelo zadovoljen, ... ampak tako kot se to bere je svinjarija in prav, da se vtaknejo časopisi.
Lili |  23 .09. 2020 ob  16: 53
25
@vseved
Ja, v bistvu imaš prav. Inšpektorji se počutijo zelo močne, ko težijo malim (podjetnikom, malim podjetjem), jit v velike pa nimajo jajc...
vseved |  23 .09. 2020 ob  15: 53
13
@ Lili , kriva je država ker to dopušča. Če bi kaj takega naredil privatnik bi mu takoj viseli za vratom !
Istriano |  23 .09. 2020 ob  14: 17
Ne vem zakaj bi zapirali to Hoferjevo trgovino, saj je vedno polna strank, ko tam nakupujem.
Lili |  23 .09. 2020 ob  13: 55
22
@vseved
Ne, za to ni kriva država, kriva je t.i. globalizacija.. PAR posameznikov na svetu bogati na račun vseh ostalih, ki postajamo vse bolj sužnji. Delamo samo še za sistem. V državi pa se tudi redijo posamezniki na račun državljanov. Npr. preberi v reviji Reporter o naših firmah, ki prodajajo zdravstvu (še vedno) drage aparate... Zdravstvo v rdečih številkah, oni v miljonskih plusih. IN TO NE GLEDE NA VLADO..LEVO, DESNO, BELO, RDEČO ALI ROZASTO.
vseved |  23 .09. 2020 ob  12: 32
36
PROBLEM JE DRŽAVA IN PRISTOJNE SLUŽBE, KI LEZEJO TUJCEM - PREDVSEM AVSTRIJCEM V RIT IN JIM DOVOLI VSE KAR SI IZMISLIJO. HOFER ALI LIDEL ZAGOTOVO NE DELAJO TAKO Z SVOJIMI ZAPOSLENIMI V AVSTRIJI, NEMČIJI ALI ITALIJI
Lili |  23 .09. 2020 ob  11: 05
42
Preberte si članek v Reporterju o Lidlu..ma itak je vse isto... Obleke jim šivajo v Bangladešu, za delo v nemogočih razmerah (ženske, otroci..) dobijo 85 eur na mesec. To je sedaj že dobra plača, ker pred leti je bila slabša. Imajo pa miljonske dobičke.. In njihov slogan? Naredimo svet boljši! MA ZA BRUHAT!
va cagar |  23 .09. 2020 ob  10: 21
19
@jlz | 23 .09. 2020 ob 10: 160
pa saj na vhodu v trgovino reklamirajo da jim dajejo nevemkakšne plače
1