HITREJE DO ODŠKODNIN ZARADI ZAPLETOV ZDRAVLJENJA COVID-19: Ministrstvo je poenostavilo postopek

Slovenija

Vlagatelji zahtevka za odškodnino zaradi zapletov pri cepljenju ali zdravljenju covida-19 bodo odgovore na svoje zahtevke prejeli najkasneje v začetku prihodnjega leta. V začetku novembra je namreč začela veljati sprememba interventnega zakona, po kateri obravnava vlog teče po novem, hitrejšem postopku, so danes sporočili z ministrstva za zdravje.

Na ministrstvu so spomnili, da sta bila pravica do odškodnine in postopek za uveljavljanje pravice predpisana z interventnim zakonom o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19, ki je začel veljati 30. decembra 2021.

Skladno s tem so osebe, ki so bile cepljene s cepivom proti covidu-19, ali zdravljene z zdravilom za zdravljenje covida-19, oziroma družinski člani, v primeru smrti cepljenih ali zdravljenih oseb na ministrstvo za zdravje od januarja letos lahko vložile vlogo za priznanje pravice do odškodnine za škodo na zdravju ali zaradi smrti.

V začetku novembra pa je začela veljati sprememba interventnega zakona, ki administrativno poenostavlja postopek za vlagatelje zahtevka in obravnavo vlog.

"Ministrstvo za zdravje je že začelo izvajati aktivnosti v skladu s spremembo interventnega zakona. Vlagatelji bodo odgovore prejeli najkasneje v začetku naslednjega leta," so še sporočili z ministrstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  16 .11. 2022 ob  16: 32
V prihodnosti bo treba najti način za zmanjšanje števila prebivalcev. Začeli bomo s starimi, nato s šibkimi in neuporabnimi ... in še posebej z neumnimi.
Znebili se jih bomo tako, da jih bomo prepričali, da je to v njihovo dobro. Nekaj bomo našli ali povzročili, pandemijo, ki bo usmerjena na določene ljudi ... virus, ki bo prizadel stare ali debele, ni pomembno, šibki bodo podlegli, prestrašeni in neumni bodo verjeli in prosili za zdravljenje.
Poskrbeli bomo, da bomo načrtovali zdravljenje, ki bo predstavljalo rešitev. Tako bomo selekcionirali idiote. Sami bodo šli v klavnico.
Jacques Attali, francosko-judovski predsednik Francije v senci, intervju, ki ga je leta 1981 opravil Michael Salomon, francoski izvirnik na profession-gendarme pika kom
manemebasat |  15 .11. 2022 ob  22: 37
Aha. Najprej je vlada kupila smrtonosna eksperimentalna cepiva z nasim denarjem, v nasem imenu in v naso skodo, sedaj pa si pere roke z nasim preostalim denarjem.