HISTORIČNA KAPELA NA IZOLSKEM POKOPALIŠČU BO ZASIJALA V NOVI PODOBI: "To je signal, da nam ni vseeno, kaj se v našem mestu dogaja" (FOTO)

Izola

Danes so v Manziolijevi palači v Izoli podpisali pismo o nameri za ureditev in prenovo zunanjosti historične kapele svetega nadangela Mihaela na izolskem pokopališču. Župan Danilo Markočič je ob tem poudaril, da gre pri obnovi kapele za sinergijo občine, Ljudske univerze v Trstu in Javnega podjetja Komunala Izola, ki bodo s skupinimi močmi prispevali k obnovi kulturne nepremičnine. 

Poleg župana Danila Markočiča so pismo o nameri podpisali še predsednik Italijanske samoupravne narodne skupnosti Izola (ISNS) Marko Gregorič, direktor Javnega podjetja Komunala Izola Denis Bele in predsednik tržaške Ljudske univerze  Emilio Fatovic.

Ob podpisu je župan Markočič poudaril, da se je izolska občina za ta korak odločila, "ker se zaveda pomena kulturne dediščine". Dodal je, da gre za sinergije občine, Ljudske univerze v Trstu in izolske komunale, ki so s skupnimi močmi zagotovili skoraj 200.000 evrov sredstev za obnovo kapele na pokopališču.

Kapela svetega nadangela Mihaela 

"To je signal, da nam ni vseeno, kaj se v našem mestu dogaja," je še povedal. Kapela bo obnovljena v treh letih, dela pa bo izvajalo javno podjetje Komunala Izola. Sredstva za obnovo so si po deležih razdelile izolska občina, Ljudska univerza in Komunala Izola.

"Objekt je v lasti občine Izola, zato je lahko občina dala pobudo za obnovo in prispevala sredstva za slednjo z urada za nepremičnine," je še dodal izolski župan.