HIŠNE PREISKAVE PRI 24 OSEBAH: Italijani hvalili Mussolinija in Hitlerja; so ustanovili neofašistično organizacijo?

Svet

Italijanska policija je danes v mestu Ferrara preiskala domove 24 oseb, ki so osumljeni kaznivih dejanj poveličevanja fašizma, spodbujanja rasizma in groženj organom pregona, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Preiskava se je začela, potem ko je skupina ljudi pred božičem v lokalu v Ferrari razdelila vrsto letakov, ki so hvalili nekdanjega fašističnega diktatorja Italije Benita Mussolinija in nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja. Moški naj bi grozili nekaterim strankam v lokalu, ki so poskušale prekiniti njihovo rasistično in pronacistično skandiranje.

Kljub posredovanju policije so moški, vsi Italijani, stari med 20 in 30 let, nadaljevali s skandiranjem sovražnih gesel, ne da bi pomislili na posledice svojega ravnanja, so pojasnili preiskovalci.

Policija bo preverila gradivo, ki ga je zasegla med hišnimi preiskavami, in preučila, ali so osumljenci morda tudi ustanovili lastno neofašistično organizacijo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  14 .02. 2024 ob  15: 51
-2
Sej me boste popljuvali in vse nevem kaj. Ampak Hitler sploh ni bil taksen kot se ga prikazuje. On je židom dal priliko da se odselijo nazaj v svoje države..tisti ki so se pa uprli na tak način da so se povezali z Ameriko in Anglijo pa so končali pod zemljo. Drugače samo v vednost ko je bila pri nas nemška okupacija,ni nemec streljal po civilistih in jih pobijal,ampak je bil američan tisti. Plus a ste vedeli da so v kao taboriščih imeli lesena vrata? Torej ni bilo tako kot so nam povedali v šolah. To so ustvarili mediji in zahod.
Če kdo ne verjame naj se bolj poglobi v to pa mu bo vse jasno tako kot je ratalo meni. Torej nemec in italijan niso bili fašisti. Fašisti so danes izmisljeni iz strani raznih manjših pristašev kaosa.