HIŠNE PREISKAVE NA GORIŠKEM: Bežala pred policisti, povzročila nesrečo, doma pa skrivala heroin in amfetamine (FOTO)

Kronika

Novogoriški policisti so v širši okolici Nove Gorice opravili hišni preiskavi pri več osebah zaradi suma posedovanja prepovedanih drog. Pri 45-letnem moškem in 50-letni ženski so našli in zasegli več različnih snovi, za katere obstaja sum, da gre za prepovedane droge. Prepovedane droge so verjetno našli tudi pri voznici po prometni nesreči.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so policisti in kriminalisti v hišni preiskavi pri 45-letnem moškem in 50-letni ženski zasegli 41 zavitkov alufolije z delci posušene rastline in manjši kozarec z delci posušene rastline, pri čemer sumijo na prepovedano drogo konopljo. Zasegli so tudi manjši kozarec z belo grudasto snovjo, alufolijo z grudasto snovjo in mobilne telefone.

Zasežene snovi in rastlinske delce so poslali v nadaljnjo analizo. Če bo ta potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj, so napovedali.

Hišno preiskavo so prejšnji teden opravili tudi pri 37-letni voznici, ki so jo obravnavali zaradi prometne nesreče med Prvačino in Dornberkom. Voznica osebnega avtomobila je namreč zapeljala z vozišča v obcestni jarek, v policijskem postopku pa je odklonila hitri test in odrejeni strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Še pred omenjeno prometno nesrečo so voznico policisti ustavljali na predpisan način, vendar voznica tega ni upoštevala oz. na znak policistov ni ustavila ter pospešila z vožnjo v smeri  Dornberka.    

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici so policisti pri njej še istega dne opravili hišno in osebno preiskavo v enem od naselij v Mestni občini Nova Gorica. Ob tem so našli in zasegli manjšo količino rjave grudaste snovi in bele kristalne snovi, pri kateri sumijo na prepovedane droge heroin in amfetamini. Našli so tudi gotovino in druge naprave, kot so tehtnica in elektronske naprave, ki služijo za nadaljnjo preprodajo prepovedanih drog.

Zasežene snovi in druge predmete so kriminalisti poslali v nadaljnjo analizo. Osumljenko bodo glede na vse ugotovitve kazensko ovadili na novogoriškem tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopku v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so pojasnili na novogoriški policijski upravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija