HIŠNA PREISKAVA NA ŠKOFIJAH: Pri 29-letniku poleg konoplje našli tudi puško

Kronika

Včeraj dopoldan so policisti zaradi suma proizvodnje prepovedane droge na Škofijah opravili hišno preiskavo pri 29-letnemu domačinu. Zasegli so mu 13 sadik prepovedane droge konoplja, puško šibrenico, za katero ne poseduje dovoljenja ter druge predmete. Zasežena konoplja je bila poslana na analizo. Sledi mu kazenska ovadba, izveden bo tudi hitri postopek pa zakonu o orožju.

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 161 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, eno s hujšimi poškodbami in dve z lažjimi, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 222 ilegalnih prehodov državne meje.

Včeraj ob 6.15 je na Markovcu v Kopru 36-letni domačin z motornim kolesom s stranske ceste zapeljal na prednostno in pri tem izsilil prednost 42-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Kopra. Motorist se je huje poškodoval (zlom zapestja), izdan mu je bil plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ukradel odklenjeno kolo Catch 52, sive barve, z napisom Nakamura, vredno 450 evrov.

Dopoldan so na mejnem prehodu Dragonja policisti 38-letniku zasegli osebni avtomobil, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Na Cesti na Markovec v Kopru je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel moško gorsko kolo znamke Specialized, črne barve in gorsko kolo znamke Rambler. Lastniki so oškodovani za 1400 evrov. Pri ogledu kraja so policisti ugotovili, da je bilo vlomljeno v štiri kleti. Zbiranje informacij še poteka.

Ob 14. uri so na Ferrarski v Kopru ustavili motorno kolo znamke Gilera Runner, brez registrskih številk in z odstranjeno številko šasije. 17-letnik je med postopkom pobegnil, vendar mu je med begom spodrsnilo in je padel, policisti pa so zoper njega uporabili prisilna sredstva za vezanje in vklepanje. Ugotavlja se lastništvo vozila, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Ob 10. uri so policisti med Movražem in Gračiščem ustavili osebni avtomobil Ford karavan, italijanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 42-letni državljan Gruzije, v vozilu pa je bilo še pet državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Ob 22. uri so od Rižane proti Črnemu Kalu zaustavljali osebni avtomobil Chrysler grand voyager, švedske registracije. Voznik je ustavil vozilo in pobegnil, v avtomobilu pa je ostalo osem oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegalno. Policisti so takoj postavili zasede in v Stepanih prijeli 28-letnega državljana Iraka, z urejenim statusom begunca v Nemčiji.

Ob 2.30 so na Pomjanu prijeli 13 ilegalnih migrantov (12 državljanov Iraka in enega državljana Albanije). Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 18-letni državljan Albanije vodič.

Vsi postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija