HELIKOPTER JE PONESREČENCA ISKAL CELIH 40 MINUT: Niti signalizirala nista; upoštevajte tri pomembnosti, ko rabite pomoč! (FOTO)

Kronika

Včeraj zvečer so gorski reševalci prejeli klic na pomoč s Trbiške škrbine v Julijskih Alpah, na nadmorski višini 1850 metrov. 70-letni pohodnik iz Lacija je med sestopom z gore stopil na kamen, ki se je odvalil. Moški je zdrsnil, padel in se pri tem hudo poškodoval. Poškodoval si je obraz, utrpel naj bi zlom in udarce po vsem telesu.

Na kraj so odhiteli gorski reševalci s helikopterjem, ki so pohodnika – z njim je bil tudi prijatelj – iskali celih 40 minut. Kot prvo, nista sporočila pravih koordinat kraja nesreče, poleg tega nista nosila vidnejših oblačil niti nista signalizirala reševalcem. V skalovju ju je bilo izredno težko opaziti, piše Primorski dnevnik.

Nazadnje so reševalci opazili par približno 60 metrov pod helikopterjem. Do njiju so se spustili po vitlu. Nesreča se je zgodila na krušljivem terenu, zato je bilo potrebno kraj najprej zavarovati, šele nato se je spustil iz helikopterja zdravnik. Poškodovanega moškega so prepeljali s helikopterjem, njegovega prijatelja pa so peš pospremili v dolino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija