HALLOWEEN REGATA ZA DRŽAVNO PRVENSTVO: Velik uspeh domačinov med tekmovalci iz 15 držav (FOTO)

Piran

V Portorožu se je včeraj, 22. oktobra 2023, zaključila regata Halloween, ki je privabila kar 240 Optimistov iz 15 držav. Regata je štela tudi kot državno prvenstvo, hkrati pa je bila tudi zadnja v seriji regat Adriatic Golden series powered by Sailing Point.

Južni veter je krojil zadnjo letošnjo regato v razredu Optimist v organizaciji Jadralnega kluba Pirat Portorož. Kar 240 jadralcev se je tri dni potegovalo za najboljša mesta na regati, ki je bila še posebej pomembna za slovenske optimiste, saj je štela kot državno prvenstvo.

"Čestitam zmagovalcem prve zlate serije, regate Halloween, in najboljšim slovenskim jadralkam in jadralcem v razredu Optimist. Za nami je dolga regatna sezona, v kateri smo v klubu gostili nekaj manj kot tisoč optimistov, kar je izjemen uspeh. Še posebej smo ponosni na sodelovanje s prijateljskimi klubi iz Italije, s katerimi širimo zgled dobrega sodelovanja, medsebojne pomoči in promocije jadranja med otroki in mladostniki," je ob koncu regate povedal Matej Pegan, podpredsednik JK Pirat Portorož.

Rezultati

Naslov državnega prvaka je osvojil Filip Valjavec (JK Pirat Portorož), drugi je bil Val Grbec (JK Pirat Portorož), tretji pa Mihael Zobec (JK Olimpic Izola). Med deklicami je slavila Lina Sorta (JK Pirat Portorož), srebro je osvojila Lara Aurora Hummel (JK Jadro Koper), bron pa je šel v roke Hani Lucas Oven (YC Burja Izola). Med kadeti so bili najboljši Mihael Zobec (JK Olimpic Izola), drugo mesto je zasedel Matic Margon, tretje pa David Jan (oba JK Pirat Portorož), med kadetinjami je bila prva Zoja Ribarič, druga Julija Marušič, tretje mesto pa je zasedla Mia Mazalin (vse JK Pirat Portorož).

Klubi iz 15 držav – Avstrije, Hrvaške, Estonije, Francije, Grčije, Italije, Litve, Madžarske, Malte, Slovaške, Slovenije, Srbije, Švice, Tadžikistana in Ukrajine – so se potegovali tudi za nagrade serije Adriatic Golden series powered by Sailing Point, ki je v serijo regat povezala tri klube (Pirat Portorož, Tržaški pomorski klub - Club Nautico Triestino Sirena in klub Società Velica di Barcola e Grignano), dve državi in en zaliv.

Zmagovalec serije je postal klub SVBG, ki je prejel optimista vrhunskega slovenskega proizvajalca EXO Boats – Golden Optimist, denarno nagrado, zbrano iz deleža startnin štirih regat, in prehodni pokal. Drugo mesto je osvojil JK Pirat Portorož, ki je prejel kobilico in krmilo DSK, tretje uvrščeni klub Jadro Koper pa je prejel jadro Olimpic Sails. 

Zmagovalec regate Halloween v skupni razvrstitvi je postal Mattia di Martino (SVBG), drugo mesto je osvojil Giovanni Montesano (TPK Sirena), tretje pa Lina Sorta (JK Pirat Portorož). Med deklicami je slavila Lina Sorta (JK Pirat Portorož), druga je bila Nina Marušič (JK Split), tretja pa Sofia Blassnig (SC TWV). Med kadeti je prvo mesto zasedel Villiams Osipovs (Fraglia Vela Riva), drugo Mihael Zobec (JK Olimpic Izola), tretje pa Robert Matt (Saaremaa Marispordi Selts). Med kadetinjami je zmagala Zoja Ribarič (JK Pirat Portorož), druga je bila Papin Antoinette (CN de Rennes), tretja pa Julija Marušič (JK Pirat Portorož).

Med jadralci začetniki je slavil Erik Škrgat (JK Olimpic Izola), drugi je bil Lovre Simunič (JK Val/JK Spuzvar), tretji pa Matija Zobec (JK Olimpic Izola). Med jadralkami začetnicami je bila najboljša Flo Gantar, druga je bila Aša Gantar (obe JK Jadro Koper), tretja je bila Leila Anastisia Kastelic (JK Pirat Portorož).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija