GUBERAC NAMERAVA PREVZETI SKIPPER: "Športnim društvom v Marini Koper ne bom zaračunaval najemnine"

Koper

Po tem, ko je Anteju Gubercu, prvemu možu Grafista, ki ima v lasti družbo Marina Koper, nekdanji koprski župan Boris Popovič oktobra lani dodelil stavbno pravico za to območje in s tem pravico do gradnje, je Guberac napovedal, da namerava prevzeti restavracijo Skipper, poročajo Primorske novice. Temu nasprotujejo v Zvezi pomorskih in športnih društev, kjer napovedujejo, da bodo pravico iskali na sodišču.

Ante Guberac je napovedal prevzem Skipperja.

Kot poroča časnik, bo Guberac za pravico do gradnje na 1940 kvadratnih metrih veliki površini plačeval okrog 1300 evrov mesečno oziroma 543.000 evrov za obdobje 35 let. Občina je vrednost nadomestila izračunala na podlagi cenitve iz leta 2009. Po omenjenem obdobju bo stavbna pravica prenehala, zgradba pa bo prešla v občinsko last. Občina bo imetniku stavbne pravice takrat poplačala polovico tržne vrednosti nepremičnine, kar bo urejeno s posebno pogodbo.

Guberac je za Primorske novice zatrdil, da društvom, ki domujejo v marini, ne namerava zaračunati najemnine in bodo prostore lahko uporabljala še naprej. Napovedal pa je, da namerava prevzeti restavracijo Skipper "in jo urediti, da bo v ponos mestu".

Kot so sporočili s koprske občine, je bil dodatek k pogodbi podpisan po zaključku večletnega sodnega spora za vpis lastninske pravice na nepremičninah v občinski lasti. "Sodni spor je oviral vpis stavbne pravice na podlagi pogodbe, sklenjene leta 2010," so za časnik pojasnili v občinski službi za stike z javnostjo.

Predsednik Zveze pomorskih in športnih društev Slobodan Radujko je mnenja, da bi se občina morala držati zakona o športu  in športnemu klubu, ki ga želi izseliti, najti enako kakovostne nadomestne prostore ter ščititi interese športnih klubov, ki delujejo v javnem interesu, je povedal za Primorske novice. S predstavniki društev, ki delujejo na območju Marine Koper, se bo kmalu sestal novi koprski župan Aleš Bržan, so napovedali na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
madafaka |  22 .01. 2019 ob  16: 26
Hm kako prikladno.. Cenitev iz 2009. Me zanima kakšna bi bila ocenjena vrednost danes?
zetta |  22 .01. 2019 ob  13: 52
27
kot vsi njegovi lokali v kopru do zdaj, bo tudi ta prazen, če ga prevzame... kaj tipom ni jasno, da ljudje nočejo hoditi v "njihove" lokale