GROŽNJE POSLANCU SREDI MARKETA: "Prijavi in si gotov, pripeljal bom vojsko, da ti zravna hišo"

Kronika

Incident naj bi se po poročanju hrvaških medijev zgodil v petek, 13. oktobra, okoli 14.45, v trgovini v Malem Lošinju. Moški naj bi grozil nekdanjemu hrvaškemu ministru za turizem, zdaj pa poslancu v hrvaškem saboru Gariju Cappelliju. Zmerjal naj bi ga z 'mulcem', 'lopovom' in 'kriminalcem'.

Gari Cappelli

Moški naj bi v trgovini Maxi Market v Malem Lošinju pristopil do Cappellija in ga vprašal za projekt žičnice. Ko mu je Cappelli odgovoril, da nima časa za pogovor, ker se mu mudi, naj bi ga ozmerjal s povišanim tonom:

"Mulec, pridi sem, ti si navaden lopov, kriminalec. Tebe in tisto psico županjo bom rešil. Ne igraj, dvigaš roko v saboru, kot ti je naročeno, snemi to Dinamovo masko …"

Nato naj bi se Cappelliju približal 'nos na nos' do vsega nekaj centimetrov oddaljenosti. Pričel naj bi mahati z rokami proti Cappelliju, ki se je prestrašil, da ga bo moški napadel. Dejal naj bi mu, da se umiri in naj ne grozi, vendar naj bi ostre besede še kar padale:

"Ti kar prijavi, tudi vojski. Vojska sem jaz. Prijavi in potem si gotov. Pripeljal bom vojsko, da ti zravna hišo," naj bi se drl moški.

Zaradi groženj so policisti prijeli 55-letnega Tomislava Šantaka iz Zagreba. Najprej so ga zaslišali na občinskem državnem odvetništvu v Reki, nato pa je bil priveden k preiskovalnemu sodniku. Ta mu je izrekel prepoved obiskovanja Lošinja in Cresa ter obvezno javljanje na policijski postaji Trešnjevka. Cappelliju se ne sme približati na več kot 100 metrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija