GROZLJIVO UKRAJINSKO POROČILO: Našli več mrtvih civilistov s sledovi mučenja

Svet

Ukrajinsko tožilstvo je včeraj sporočilo, da so v eni od vasi v regiji Harkov, ki so jo ukrajinske sile ponovno osvojile v protiofenzivi, našli trupla štirih ubitih civilistov s "sledovi mučenja". Preliminarna preiskava je pokazala, da je žrtve ubila ruska vojska med zasedbo vasi, je po poročanju francoske tiskovne agencije APF sporočilo tožilstvo.

Štiri trupla so v vasi Zaliznične našli v nedeljo, na njih pa so bili "vidni sledovi mučenja". "Tri so bila pokopana na območju družinskih posestev, drugi pa na območju tovarne nasproti železniške postaje," je sporočilo tožilstvo.

Po njegovih navedbah so se prebivalci "obrnili na organe pregona in prijavili, da so ruski vojaki ubili njihove sodržavljane", potem ko so vas, ki so jo zasedale ruske sile, zavzele ukrajinske enote.

Ukrajinske sile so v okviru obsežne protiofenzive v zadnjih dneh ponovno osvojile ozemlje v regijih Harkov, ki na severovzhodu države meji na Rusijo in je od začetka vojne delno pod rusko okupacijo.

Ruske sile so bile med zasedbo predmestij Kijeva obtožene številnih kršitev, zlasti v Buči severovzhodno od prestolnice. Tam so po umiku ruskih sil v začetku aprila odkrili množična grobišča in številne mrtve civiliste, kar je povzročilo ogorčenje tako v Ukrajini kot v mednarodni javnosti, mnogi pa so ruske sile obtožili vojnih zločinov. Moskva je odgovornost za poboje civilistov v Buči zanikala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  13 .09. 2022 ob  13: 44
In kdo še sploh verjame Ukrajinskim lopovskim skorumpiranim lažnivim in manipulatorskim podanikom Zelenskega?
Dejstvo je, da ukrajinski vojaki, predvsem Azovci morijo lastno ljudstvo, toliko bolj če gre za območja na vzhodu, kjer je v večini rusko govoreča populacija. Lopovi, svoja krvava dejanja pripisujejo Ruski vojski!
td |  13 .09. 2022 ob  09: 25
Naj raje kakšno o svojih zločinih, ki jih je toliko, da jih še zahodna propaganda ni uspela vseh skrit. Že prej je bila najbolj korumpirana država v tem delu sveta in najbolj pronacistična. Ubogi navadni prebivalci pod takimi.