GROZLJIVO IN SPREVRŽENO: V Kopru naj bi mlajšo žensko omamili in spolno napadli

Kronika

V uredništvo smo prejeli srhljivo, alarmantno informacijo glede domnevnega spolnega napada na mlajšo žensko, ki naj bi se pred kratkim zgodil na območju Kopra. V njem naj bi bilo udeleženih več storilcev, po naših neuradnih informacijah pa naj bi žrtev omamili in posilili. Z vprašanji smo se takoj obrnili na Policijsko upravo (PU) Koper.

Fotografija je simbolična.

Kot so nam pojasnili na PU Koper, kriminalisti v predkazenskem postopku intenzivno zbirajo obvestila in dokaze o štirih kaznivih dejanjih zoper spolno nedotakljivost, ki so bila naznanjena v mesecu septembru letos.

"Kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost pomenijo za žrtve enega najhujših posegov v njeno osebnostno celovitost," poudarjajo, zato nam zaradi varovanja integritete in zaščite žrtev, skladno z varstvom osebnih podatkov, več podatkov niso razkrili.

"V primeru prijave kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost zadevo najpogosteje prevzamejo kriminalisti s sektorja kriminalistične policije pristojne policijske uprave, saj so posebej usposobljeni za tovrstna kazniva dejanja. Stremimo k temu, da so razgovori opravljeni strokovno in hkrati subtilno ter s posebnim odnosom do žrtve, kajti gre za najhujša kazniva dejanja, kjer je zbiranje obvestil za žrtev izredno obremenjujoče in neprijetno. V nadaljevanju zberemo vsa obvestila in dokaze ter o tem obveščamo pristojnega državnega tožilca," so nam še pojasnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  30 .09. 2023 ob  14: 44
In nacionalnost!!!
manemebasat |  30 .09. 2023 ob  14: 44
Imena!!!