GROZLJIVKA V VRTCU: Vzel sekiro in z njo ubil najmanj štiri otroke (VIDEO)

Kronika

V vrtcu v kraju Blumenau na jugu Brazilije je danes 25-letnik s sekiro ubil najmanj štiri otroke, štiri pa ranil, so sporočile lokalne oblasti. Predstavniki bolnišnice so povedali, da so bili vsi poškodovani mlajši od treh let. Po napadu se je storilec predal policiji, je po navedbah britanskega BBC sporočila policija. Motiv napada še ni znan.

V zasebni vrtec je moški s sekiro prišel po tem, ko je preskočil zid okoli njega. V vrtec je vdrl okoli 9. ure po lokalnem času, ko je bilo v vrtcu okoli 40 otrok, so povedali gasilci, ki ocenjujejo, da je žrtve izbral naključno. Ko se je razširila novica o incidentu, so v vrtec prihiteli obupani starši.

Lokalne oblasti so najmanj do četrtka v kraju Blumenauu začasno ustavile pouk. Guverner zvezne države Santa Catarina, kjer se nahaja Blumenau, je razglasil tridnevno žalovanje.

To ni prvi napad na vrtec v tej zvezni državi. Leta 2021 je 18-letnik v vrtcu v občini Saudades ubil dva zaposlena in tri otroke.

Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva je na Twitterju zapisal, da "ni večje bolečine od bolečine družine, ki izgubi otroke ali vnuke, še toliko bolj, če se to zgodi z nasilnim dejanjem nad nedolžnimi otroki, ki se ne morejo braniti".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija