GROZLJIVKA V OTROŠKEM VRTCU: Z 2,7 promila čuvala tri in štiri leta stare otroke

Kronika

Naravnost grozljiv primer preiskuje slovaška policija v mestu Partizánske, kjer so prijeli pijano vrtčevsko vzgojiteljico. Vinjena je že zgodaj zjutraj prihajala v službo, alkohol pa naj bi pila tudi med delovnim časom, poročajo mediji.

54-letna slovaška vzgojiteljica naj bi že zgodaj zjutraj prihajala pijana v službo, kjer je skrbela za 17 otrok, starih tri oziroma štiri leta. Prva, ki je opazila, da nekaj ni povsem v redu, je bila ravnateljica vrtca. Vzgojiteljica je sicer nosila zaščitno masko, a naj bi jo izdajal način hoje. Ko je spregovorila, pa je bilo ravnateljici povsem jasno, da je opita.

54-letnico, ki se je najprej upirala postopku in ni želela opraviti alkotesta, so naposled odpeljali policisti. Napihala je 2,7 promila. Čez 15 minut so alkotest ponovili in tokrat je pokazal 2,33 promila oziroma 1,2 mg/liter izdihanega zraka.

Slovaško mesto je pretreseno, še posebej starši otrok. Župan je napovedal sankcije, saj se takšen primer neodgovornega ravnanja v vrtcu ne sme več ponoviti. 54-letnico čaka zagovor pred sodnikom, piše remonews.com.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija