GROZLJIVE POSLEDICE SONČENJA BREZ PRIMERNE ZAŠČITE: "TikTokerke" delile tudi nekaj nasvetov, kako olajšati bolečine (FOTO, VIDEO)

Trendi

Zaščita kože pred soncem je v poletnih mesecih nujna, saj so sicer lahko sočne opekline zelo resne. TikTokerke so s svojimi sledilci delile grozljive posledice prekomernega izpostavljanju soncu brez primerne zaščite.

Poškodbe kože, ki jih povzročijo UV žarki, med drugim tudi povečajo tveganje za nastanek kožnega raka. Nevaren pa je tudi t.i. vročinski udar, ki je lahko posledica prekomernega sončenja. Še posebej so zanj ranljivi starejši, otroci in ljudje z zdravstvenimi težavami.

Preden greste ven, obvezno uporabite kremo za sončenje in počakajte, da se ta popolnoma vpije v kožo ter vas zaščiti. Pomembna je tudi zaščita lasišča, ki ga lahko sonce, če ne nosite pokrivala, hudo poškoduje.

@madchriss

Reply to @kenny_boo_ lil update

♬ original sound - mads

Po vsakem kopanju ponovno uporabite zaščitni faktor sloj obnavljajte na dve uri. Uporabnice TikToka so delili šokantne posnetke opeklin, ki so jih dobile, ker se niso primerno zaščitile pred soncem. Ena izmed njih je delila tudi nasvet, kako si olajšati bolečine ob opeklini. 

@meghanlon

Sunburn Remedy ##sunburn ##sourcream ##foryoupage ##fyp

♬ Sunset Lover - Petit Biscuit

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  23 .07. 2021 ob  23: 42
Strokovnjakinje, kot naš Potrč.