GROZLJIVE PODROBNOSTI INCIDENTA NA TEKMI MNK IZOLA: Nezavestnega tepli s kijem po glavi in žgali z baklo, je šlo za maščevanje?

Kronika

Na dan prihajajo grozljive podrobnosti sobotnega incidenta na nogometni tekmi tretjeligašev med MNK Izola in NK Škofa Loka. Trideset zamaskiranih in oboroženih huliganov je pred zaključkom tekme vdrlo na igrišče z gorečimi baklami. Nasilje, ki je sledilo, je skoraj nepojmljivo. Poškodovani so bili trije izolski igralci, hudo pa jih je skupil tudi izolski navijač. Ko je nezavesten ležal na tleh, so na njem ugašali bakle, ga brcali v trebuh in s kijem tepli po glavi. Po neuradnih informacijah naj bi za napadom stali Green Dragonsi.

Foto: posnetek zaslona 24ur.com

Na sobotno nogometno tekmo na igrišču Puštal v Škofji Loki naj bi prišlo okoli 80 domačih navijačev in 12 gostujočih iz Izole. Ob koncu tekme, v 87. minuti, so vdrli na igrišče zamaskirani in oboroženi moški s prižganimi baklami, oblečeni v črno. Nosili naj bi kije, na katerih so bili žeblji, eden naj bi v rokah imel sekiro. In tako oboroženi so napadli skupino izolskih navijačev.

Grozovito nasilje naj bi trajalo okoli tri minute. Vpletli so se izolski nogometaši, ki so priskočili na pomoč nezavestnemu navijaču, ki so ga žgali z baklo in tepli s kijem po glavi. A so jih skupili tudi sami, dva izolska igralca sta končala na urgenci s poškodbo glave, tretji pa s poškodbami trebuha in luknjo v kolenu zaradi žeblja.

Po neuradnih informacijah naj bi napad organizirali člani navijaške skupine Green Dragons, trenja med njimi in Ribari iz Izole naj bi trajala že nekaj časa. Nedavno naj bi izolski navijači doma fizično obračunali z mladoletnimi igralci Olimpije. Zadevo obravnava policija.

Novi direktor izolskega nogometnega kluba Damir Skomina pričakuje za storilce najstrožjo kazen. Kot pravi, je dovolj besedičenja, saj se zadeve zgodijo ravno zato, ker ni primernih kazni, je povedal za 24ur. Pri tem nam je lahko za zgled Anglija, kjer so po stampedih in mrtvih takšnim zadevam naredili konec, dodaja Skomina. "To niso navijači, ampak sramotno početje navadnih huliganov, ki v svetu športa nimajo kaj iskati."

Celotna nogometna tekma in tudi incident so dokumentirani, saj klubi posnamejo vse nogometne tekme z namenom kasnejših analiz igre. Zdaj se čaka na ugotovitve policije, ki vodi preiskavo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  07 .09. 2021 ob  13: 27
edino kar bi mogli ukinit je internet, da ljudje nimajo kje brati vaših neumnih komentarjev in morejo potem na tekmo se tepst z neznanci da bi izvlekli jezo iz sebe.
alfa |  07 .09. 2021 ob  12: 29
-7
ENOSTAVNO BI MOGLI UKINIT TEKME Z GLEDALCI...TEKMA NAJ POTEKA TAKO KOT V LOCKDOWNU,BREZ DRHALI ,SAMO PO TV
Drek |  07 .09. 2021 ob  12: 02
-21
"Nedavno naj bi izolski navijači doma fizično obračunali z mladoletnimi igralci Olimpije. Zadevo obravnava policija."

In cela Izola na vsakem vogalu polna grafito RIBARJI z odobrítvijo obcine, grafiti kateri sploh ne skrivajo nasilne narave te skupine. Torej ta huliganska nasilna skupina navijacev predstavlja duh mesta?
Ištrijan |  07 .09. 2021 ob  10: 57
-13
Leto 2021, družba znanosti? So to predstavniki te družbe?
vseved |  07 .09. 2021 ob  09: 45
18
Ste pričakovali kaj drugega od polnagih, vreščečih opic ,ki skačejo po tribunah?