GROZLJIVA NESREČA V DUBROVNIKU: Američan padel z obzidja

Kronika

Z obzidja v starem mestnem jedru Dubrovnika je včeraj padel ameriški državljan, ki se je pri tem huje poškodoval, je potrdila tamkajšnja policija. Ponesrečenca, ki je padel na dvorišče frančiškanskega samostana, so prepeljali v bolnišnico. Po poročanju hrvaških medijev je pravi čudež, da je 79-letnik preživel.

Podrobnosti o poškodbah moškega, ki ga je nekaj pred 16. uro našel eden od frančiškanov, še niso znane. Policija je sporočila, da okoliščine dogodka še preiskujejo. Med drugim so zaslišali priče, ki so bile v bližini kraja nesreče. Eden od članov društva prijateljev dubrovniških starin, ki upravljajo z obzidjem, Lukša Hanza je povedal, da naj bi se 79-letnik sklonil čez obzidje in padel na tlakovano dvorišče samostana, poroča spletni portal dubrovnik.net.

Včerajšnja nesreča ni prvi primer padca z dubrovniškega obzidja. Splitski časnik Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani omenja, da je leta 2010 ob padcu umrl tuji turist, z obzidja pa sta padli tudi ženski iz Avstralije in Velike Britanije, ki sta se pri tem huje poškodovali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  17 .05. 2019 ob  09: 59
bogi hamburger đebelinko