GROZLJIVA NESREČA SLOVENSKEGA KOLESARJA V ISTRI: Zadel ga je avto, ki ni bil pravilno pritrjen na tovornjak

Kronika

Voznik tovornjaka s hrvaškimi registrskimi tablicami je v sredo v prometni nesreči v kraju Vinkuran nedaleč od Pulja huje poškodoval 51-letnega slovenskega kolesarja, je danes sporočila policija. Kolesar je na zdravljenju v puljski bolnišnici. Voznika tovornjaka so ovadili tudi zaradi pobega s kraja nesreče, saj poškodovanemu kolesarju ni pomagal.

Nesreča se je zgodila v sredo dopoldne, ko je 44-letni voznik tovornjaka znamke iveco z registrsko tablico Čakovca prehiteval kolesarja. Na tovornjaku je prevažal avtomobil, ki pa ni bil pravilno zavarovan in pritrjen. Nepravilno pritrjen avtomobil je tako med prehitevanjem udaril v telo kolesarja. Slovenski državljan je zaradi močnega udarca padel na cestišče in se je huje poškodoval, je zapisala policijska uprave hrvaške Istre na svoji spletni strani.

Po prometni nesreči je voznik tovornjaka odpeljal s kraja nesreče, ne da bi pomagal ponesrečenem moškemu in počakal na policijo. Zaradi tega, kot tudi zaradi povzročitve prometne nesreče, so ga kazensko ovadili. Ovadili so ga tudi sodniku za prekrške zaradi kršenja zakona o varnosti v cestnem prometu, so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija