GROZLJIVA NAJDBA NA VIPAVSKEM: Po najdbi trupla na avtocesti pri Kozini, žensko truplo ob hitri cesti

Kronika

Potem, ko smo v začetku tedna poročali o najdbi moškega trupla pod kostanjeviškim samostanom v Novi Gorici, na Vipavskem pretresa nova najdba trupla, tokrat ženskega.

Vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos (na sliki levo) in Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Gorica. Fotografija avotmobila je simbolična.

Včeraj ob 10.23 je bilo v zapuščenem avtomobilu, na kolovozni poti v bližini hitre ceste pri Črničah, najdeno žensko truplo. Njena identiteta še ni potrjena, prav tako še ni znano, zakaj je ženska umrla. Preiskovalna sodnica iz Nove Gorice je po ogledu kraja najdbe odredila obdukcija, ki jo bodo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino.

"Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave in izvajanja nadaljnjih policijskih aktivnosti javnosti ne moremo posredovati in jih bomo, ko bomo celoviteje preiskali dogodek," je povedal vodja sektorja novogoriške kriminalistične policije Marino Pangos. Spomnimo, da je bilo v sredo zvečer ob 21.30 na avtocesti med Kozino in Divačo prav tako najdeno žensko truplo v ustavljenem avtomobilu.

V torej ob 7.33 pa je Italijanka na sprehajalni poti nad železniškim predorom v Novi Gorici, pod kostanjeviškim samostanom, našla moško truplo, ob katerem je bilo kolo. Izkazalo se je, da gre za 26-letnika doma z Goriškega, ki je bil umorjen.

Na novogoriški policijski upravi so sicer danes pripravili izjavo za medije, vendar o podrobnostih tudi v tem primeru nisi govorili, kot že rečeno, zaradi interesa preiskave.

V letu 2020 so na območju PU Nova Gorica obravnavali štiri poskuse uboja in en dokončan umor, v letu 2021 pa dva poskusa uboja in en dokončan umor. V letošnjem letu so obravnavali poskus uboja, zdaj preiskujejo umor 26-letnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija