GROZLJIV UMOR V DRUŽINI ZNANEGA ZDRAVNIKA: Madžarka je truplo razkosala, ga v kovčkih prepeljala v domovino, načrt z materjo pa je spodletel

Kronika

V Avstriji odmeva razkritje umora 32-letnika iz mednarodno znane zdravniške družine. Moškega naj bi pred več kot mesecem dni po prepiru ubilo njegovo dekle, ki je nato po poročanju brezplačnika Heute njegovo truplo razkosalo, poslalo v rodno Madžarsko in ga tam skušalo uničiti s kislino.

Umor 32-letnega Jonasa M. na Dunaju se bere kot grozljiv triler.

Prizorišče zločina naj bi bilo stanovanje 32-letnika, ki naj bi bil poročanju časnika Krone Tunizijec. S 27-letnico je tam bival od jeseni, 24. februarja pa naj bi med njima med zajtrkom izbruhnil prepir, med katerim ga je ženska zabodla s kuhinjskim nožem, povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Madžarka naj bi nato umorjenemu odrezala glavo, roke in noge, razkosano truplo pa zapakirala v kovčke ter ga z najetim avtomobilom odpeljala v domovino. Tam ga je zaupala materi, s katero sta se skupaj domislili, da bi truplo uničili s solno kislino, ki sta si jo priskrbeli v trgovini z gradbenim materialom.

27-letna Szilvia P. naj bi truplo razkosala, ga v kovčkih dostavila v svojo domovino, nato pa z materjo skovala načrt, kako se ga znebiti, piše avstrijski portal Heute. Ker jima trupla ni uspelo uničiti s klorovodikovo kislino, sta ga po delih zapakirali v vrečke za smeti in odvrgli v namakalni kanal.

A načrt naj bi jima spodletel, zato naj bi deloma razkrojeno truplo zapakirali v več vreč za smeti in jih odvrgli v namakalni kanal v kraju Jaszalsoszentgyörgy, okoli 350 kilometrov od Dunaja. Mesec dni kasneje naj bi eno izmed rok med kolesarjenjem odkrila skupina dečkov.

Umorjenega in s klorovodikovo kislino deloma uničeno truplo 32-letnika so uspeli identificirati s pomočjo tetovaže.

Poleg kosov trupla so bile tudi brisače iz dunajskega hotela, 32-letnika pa so policisti s pomočjo Europola uspeli hitro identificirati s pomočjo tetovaže škorpijona na delu trupla. Poleg tega se je preiskovalcem oglasil prodajalec solne kisline. Preiskovalci so tako hitro prišli na sled 27-letnici, ki je dejanje priznala, je še poročal časnik Heute.

Tudi v Avstriji so uvedli preiskavo dogodka, a podrobnosti oblastem niso znane. Kot so povedali na avstrijskem tožilstvu, ni jasno, kje bodo 27-letnici sodili, bi pa lahko primer še naprej ostal v rokah Madžarske. Osumljenka je namreč madžarska državljanka, na madžarskih tleh so bila prav tako zagrešena kazniva dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija